Stephanie Larsen

Publicerad 2020-10-11 / 09:00 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Stephanie Larsen
Ålder: 44 år
Bor i: Fittja i Botkyrka och Lindesberg i Bergslagen. 
Familj: Särbo i Lindesberg och Guldhamstern Penny i Fittja.
Kör för: Postnord 
Fritid: Politik sitter i Socialdemokraterna i Botkyrka

Insta: 19silver76


Stephanie Larsen kom in i lastbilsbranschen för 9 år sedan. De var när hon sökte jobb via Arbetsförmedlingen som hon fick nys om lastbilsutbildningen och hon var inte arbetslös mer än en vecka. 
-    De var av ren nyfikenhet och det kändes också dumt att tacka nej till ett sådant fint erbjudande, förklarar Stephanie. 

Hon funderar lite på vad det skulle varit som egentligen gjorde att hon tyckte hon skulle passa in.
-    Jag har ett sjuhelvetes lokalsinne, gott minne för adresser och jag kände att det var dags att dra nytta av de här egenskaperna, säger hon med ett smittande skratt. 

Stephanies gick igenom utbildningen på ett väldigt smidigt sätt. Hon började i mars och var klar i augusti.
-    Vi var sju tjejer som gick utbildningen samtidigt och vi kom riktigt bra överens och vi stöttade varandra hela vägen in i mål, förklarar hon. 

Det blev först till att köra betongbil men en av tjejerna från utbildningen jobbade för Posten och hon övertalade Stephanie att byta. 
-    Efter några månaders tid bakom ratten på en betongbil bytte jag och sedan blev vi kollegor vilket jag aldrig ångrat. 

Stephanie som idag jobbar för Postnord gjorde dock ett litet break efter 7 år och bytte då till Ragnsells.
-    Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och efter två år där återvände jag till Postnord förklarar hon. 

Stephanie älskar att köra lastbil och hon har inte ångrat sitt val en enda gång.
-    Nej, det är barnsligt kul att köra lastbil sen har jag fantastiska kollegor och inte minst kunder som jag verkligen gillar. Problemlösningen och snabba beslut och att man är klar när man är klar och går hem det gillar jag verkligen. 

En annan sak hon gillar skarpt är att varje dag erbjuder nya utmaningar och härliga möten med fina människor. Men också utsikten.
-    Man får se så mycket vackra platser och världen ter sig helt annorlunda bakom ratten på en lastbil. 

Hon tror att det är bra att ha ett okej lokalsinne, att man behåller lugnet och att man planerar sin körning. I synnerhet i Stockholmstrafiken eftersom det inte helt sällan blir en trafikinfarkt under dagarna. 
-    Det skadar såklart inte heller att ha ett bra minne och att gilla service, tillägger hon. 

Om hon skulle få möjlighet att prata direkt med människor som vill in i lastbilsyrket så säger hon.
-    Ge inte upp. Se till att du får det stöd du behöver för du kan göra det här! Titta bara mig. Jag är dyslektiker och gillar inte att studera eller läsa läxor. Jag klarade mig precis på teoriprovet och fick lov att köra upp tre gånger innan jag blev godkänd. Så kan jag så kan du! 

Hon tycker det varit riktigt roligt att vara med om inspelningarna till Svenska Truckers. 
-    Teamen bestod av sköna killar och mina kunder har visat sig på sin bästa sida. Och tillägger: Lite ovant vart det såklart att ha en TV-kamera i ansiktet men de var ju bara att ha is i magen och nu är ju såklart mina kollegor mycket nyfikna på att få se mig i denna nya säsong. 

Stephanie sökte till programmet eftersom en annan chaufför som hon känner tipsade om att hon borde söka.
- Jag resonerade lite med min chef, mina vänner och min sambo och alla tyckte jag skulle vara med. Det kändes riktigt skönt när jag blev antagen och min chef har stöttat mig hela vägen. 

Hon ser mest fram emot att höra hur folk reagerar när de ser henne i sitt yrke. 
- Jag hoppas ju på att jag inte gjort bort mig alltför mycket säger hon skämtsamt. Men det ska och bli roligt att få höra vad folk som jag känner kommer tycka om mitt jobb. 

Skälet till att medverka var självklart. 
-Ja jag hoppas ju att serien skall resultera i att folk får en större förståelse för hur viktiga vårt jobb är, alla vi som kör lastbil. För utan oss stannar Sverige på riktigt! Allt i vår vardag kommer på plats tack vare lastbilarna och vi som kör dem. Så är det bara! 

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.