Simon Lundman - Svenska Truckers

Publicerad 2021-06-30 / 19:36 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Simon Lundman
Ålder: 26 år
Kör: Alla möjliga jävla transporter
Åkeri: Lundmans djurtransporter AB
Instagram: @simonlundman, @lundmansdjurtransporter
Tiktok: @simonlundman0

När du inte kör lastbil vad gör du på fritiden?
– På fritiden spenderar jag tid med min sambo, våra tre jämthundar och jagar älg. Mellan varven så kör jag motocross och alla typer av roligare motorfordon. Jag brinner för allt med motor.
– Samt innan denna jävla Corona så ger jag mitt liv för underbara lastbilsutställningar där mina bilar ska vara TOP NOTCH!
 
Hur kommer det sig att du blev lastbilschaufför?  
– Sedan jag var liten har jag alltid velat köra lastbil, en stark vilja som jag kämpade mig fram med till jag tog studenten och direkt började i arbetslivet.

Vad är det bästa med yrket?  
– Det bästa med yrket är friheten, ingen dag är den andra lik och det är så underbart att sitta med kollegor och prata lite skitprat på olika restauranger runt om i Sverige.

Vad skulle du säga till någon som är nyfiken på yrket? 
– Om någon vill veta något om yrket skulle jag säga; testa, du kommer aldrig ångra dig, det här är det bästa man kan jobba med i livet. :)

Finns det något du skulle vilja testa inom yrket?
– Jag har provat det mesta inom yrket men jag skulle gärna prova på att köra allt som jag inte provat, till exempel ett komplett 24 meter långt tank - och bulkekipage. :-)

Du är en av veteranerna som varit med i tidigare säsonger, vad gillar du med Svenska Truckers?  
– Det jag gillar mest med svenska Truckers är att programmet har en röd tråd, det klipps snyggt ihop och är spännande och sevärt genom hela programmet.

Är det något som förändrats för dig personligen efter din medverkan i Svenska Truckers?   
– Efter min medverkan i Svenska Truckers så har jag blivit en större kändis, efter alla träffar var det redan många som visste vem man var, men nu vet varenda jävel i Sverige och kusten i Finland vem Simon Lundman från svenska Truckers är! Och det är klart att det har förändrat mitt liv till ett gott skratt mellan varven!

Något särskilt du vill visa upp?  
– Jag skulle vilja visa upp, för landet, att en hel del lagar och regler inom vårt yrke, gällande sanktionsavgifter för små överträdelser som start och slutlandsinmatning och sådana små saker.
– Hur jävla hemska böter vi yrkesförare samt åkerinäring får för sådana skitsaker, att EU hellre skulle satsa på andra viktigare saker. En landinmatning samt en liten överträdelse ska inte kosta en chaufför flera tusen, eller för åkeriet, speciellt inte när det ibland kan vara färdskrivaren som inte hunnit med.

Om du var lastbilsminister - vad är det första du skulle göra?  
– Då skulle jag DIREKT: Ta bort den där förbannat meningslösa YKB-kursen, 
Varför?? Jo för att vi har brist på lastbilschaufförer i hela JÄVLA EU, Men många har C samt CE Körkort, YKB-kursen kostar flera tusen, samt att man inte lär sig speciellt mycket på den.
– Med tanke på vår brist på yrkeschaufförer så skulle jag med omedelbar verkan tagit bort den eftersom arbetsgivaren förlorar både tid och pengar på den samt att den ingenting ger.