Simon Lundman

Publicerad 2020-10-11 / 09:07 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Simon Lundman 
Ålder: 25 år 
Bor: Piteå 
Kör för: Lundmans Djurtransporter 
Familj: Sambo 
Instagram: Simonlundman


Har man sett Svenska Truckers har man inte missat Simon Lundman. Nu är han med för andra gången. Något han själv tar med ro.  

-    Visst det är en massa kommentarer hit och dit kring mig men jag måste hela tiden komma ihåg att jag driver ett åkeri. Det är det viktiga, förklarar han. 

Sedan sist så har han gått in som VD och är idag 100 procent operativt ansvarig i företagets drift. 

-    Det känns bra att ta sina egna beslut och lägga fokus på det som skall styras upp själv. Det blir mindre svåll och svammel förklarar han på brett pitemål.  

Han tyckte det var spännande och intressant med Kristallenvinsten och självklart var han stolt över att få ta emot priset tillsammans med Tove.  

-    Det kändes väldigt otippat. I synnerhet när man tänker på att vi tävlade mot Persbrandt och Wahlgrens. De är ju jättestora. Efteråt firade vi med en massa chips och bubbel men nästa dag var det bara att sätta igång och jobba, förklarar han. 

Inspelningarna har gått bra även om han också tycker att det ibland kan bli rätt mycket. 

-    Den här gången har vi kunnat visa lite mer av vad vi gör och jag har hela tiden fått vara mig själv. 

Han är övertygad om att serien är ett viktigt led i att öka intresset för yrket men han tycker att det borde gå att speeda upp utbildningarna något. 

-    Det är ju många nya grupper som kommer in i samhället nu och då är det viktigt att stötta dem så de kan komma in i det här jobbet. 

Han är glad och stolt över att få vara med i programmet.

-    Jag hade egentligen inte så stora förväntningar. Men det känns ju otroligt bra att det har gått så här bra och klart att jag är nöjd över att få varit med om att medverka till det. 

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.