Seminarieserie del 6 - Hållbara transportinköp

Seminarieserie del 6 - Hållbara transportinköp

Publicerad 2021-11-25 / 11:02 av Charlotta.Nilsson i Genomförda Event

Välkomna till ytterligare ett webbinarie i vår seminarieserie på väg mot fossilfria godstransporter. Del sex handlar om hållbara transportinköp.

Att företag ställer hållbarhetskrav på de transporter som de köper är en viktig och avgörande del i att möjliggöra omställningen till fossilfria godstransporter. Det gäller att värdera såväl miljö-, klimat, och sociala aspekter när man upphandlar samarbetspartners för att utföra transporterna om vi ska nå målen om fossilfrihet.

Webbinariet ger en lägesrapport från experter på hållbara transporter och man beskriver hur man kan tänka för att minska utsläppen från sina transporter och vilka effekter som kan uppnås genom att ställa relevanta hållbarhetskrav och samarbeta nära med de som utför transporterna.

Länsstyrelsen i Västmanland har tagit fram en vägledning för att visa på hur det offentliga och privata transportköpare kan minska sin klimatpåverkan genom att ställa rätt krav på de som utför transporterna.

Ett viktigt verktyg för att underlätta kravställningen på hållbara transporter är hållbarhetscertifieringen Fair Transport.

Livsmedelsbranschen och andra konsumentnära verksamheter har kommit långt när det gäller att inkludera hållbarhetstänk i transportköpen och med på seminariet har vi Martin & Servera och Elgiganten för att berätta hur de tänker i dessa frågor.

Föredragshållare:

  • Jan van der Horst, Klimathandläggare på Länsstyrelsen Västmanland
  • Ulric Långberg, Samhällspolitisk chef på Sveriges Åkeriföretag
  • Robinson Paz, Driftschef på Martin & Servera Logistik
  • Gustav Vesterlund, Distribution Specialist på Elgiganten

Seminariet modereras av Fredrik Svensson och Peter Svensson från Sveriges Åkeriföretag.

DATUM: Torsdagen den 2 december 2021
TID: Klockan 13.00 - 14.30
PLATS: Microsoft Teams
ANMÄLAN: Anmälan görs via vår webbokning senast 30 november. En teamslänk skickas ut till anmälda deltagare den 1 december.