SÅ podden juridik - Avtal

SÅ podden juridik - Avtal

Publicerad 2022-11-11 / 07:10 av Charlotta.Nilsson i Juridik

Petra och Sandra pratar i detta poddavsnitt om avtal och vad du som företagare bör tänka på inför, under och efter ingående av ett avtal. Till exempel diskuteras lämnande av offert, allmänna bestämmelser och uppsägningsklausuler i ett avtal. 

Avtalshjälpen

Vi får ofta frågor om avtal, tex hjälp med tolkning av ett muntligt avtal eller att ta fram avtalsklausuler. Då vi rekommenderar att alltid ha skriftliga avtal har vi satt ihop en ”checklista – avtal” med instruktioner, som är tänkt att vara ett hjälpmedel för er inför och under en avtalsförhandling. Målet är att få en för båda parter hållbar avtalsrelation med tydliga villkor. Läs mer. 

 

Köp och avtalsrätt 

Köp- och avtalsrätt är viktigt för alla åkare att känna till. Många ingår avtal utan att ens känna till det, och andra skriver på komplicerade avtal utan att vara helt införstådda med vad avtalet innebär. Vi på SÅ Juridik kan hjälpa till, så att ni slipper känna oro över exempelvis transportavtal eller fordonsköp, eller hjälpa till om det har uppstått problem. Här hittar ni mer information samt frågor och svar i ämnet. Läs mer.