Orhan Tuncer - Svenska Truckers 2023

Publicerad 2021-01-21 / 08:26 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Orhan Tuncer 
Ålder: 40 år 
Bor: Haninge 
Kör för: Kyl- och Frysexpressen 

 

Det var kort och gott långsiktigheten kring yrket som gjorde att Orhan Tuncer bestämde sig för att bli lastbilschaufför.

-    Jag arbetade heltid som butikssäljare och hade gjort så under många år och kom till insikt att om jag ville ha ett jobb som alltid skulle finnas så fick det bli lastbilschaufför, förklarar han. 

Det var 2014 och han finansierade hela körkortet själv. Allt som allt tog processen ett år och idag arbetar han för Kyl- och Frysexpressen och stortrivs med sitt arbete. 

-    Japp, jag arbetar heltid måndag till fredag från fem på morgonen till halv två på eftermiddagarna. 

Arbetet går ut på att lasta och lossa ICA´s kolonial och färskvaror. Othan älskar verkligen sitt jobb, mycket för att tiden går extremt fort och att det alltid händer saker. 

-    Jag gillar det för att det är stor frihet under ansvar och för att den ena dagen inte är den andra lik. 

När ledningen på Kyl- och Frysexpressen sände ut sitt månadsmejl berättade de att Svenska Truckers hade börjat annonsera efter nya deltagare. 

-    Jag gillar sådant här och har varit med i lite olika reklamsammanhang tidigare förklarar han och tillägger att filmningarna har gått mycket bra. 

Han tycker att serien är bra för att den speglar så många olika delar inom lastbilsyrket och att man får se hur de olika förarna jobbar. 

-    Det var naturligtvis extra roligt att programmet fick en Kristall också eftersom det ger yrket än mer status. 

Han ser fram emot att programmet börjar sändas och han hoppas också att hans och de andras deltagande i serien skall leda till att många fler vågar ta steget in i åkeribranschen.

-    Ja, det hoppas jag och jag tror att det är själva bredden i programmet som kommer leda till det.