Nytt poddavsnitt - Telefonförsäljare

Nytt poddavsnitt - Telefonförsäljare

Publicerad 2021-01-20 / 08:45 av Charlotta.Nilsson i Juridik

Sveriges Åkeriföretags jurister är tillbaka med ett nytt poddavsnitt. Den här gången så pratar juristerna Tim Olsson och Fredrik Engström om ett utbrett problem vad gäller oseriösa företag och telefonförsäljare som luras eller använder sig av tveksamma affärsmetoder i säljsamtal till bland annat våra medlemsföretag men också andra företagare i landet.

Vi kommer ibland i kontakt med medlemmar som vittnar om att de blivit lurade att ingå avtal i samtal med dessa säljare och sedan har själva avtalet inte visat sig stämma överens om vad parterna pratade om över telefon. Konsekvenserna kan vara kostsamma då dessa avtal oftast innebär höga fördyrade månadskostnader för exempelvis ett antal mobilabonnemang som åkeriet egentligen inte har någon nytta av.

I avsnittet så går vi igenom juridiken bakom detta men även olika sätt att angripa ett sådant avtal. Vi går också igenom de vanligaste metoderna för hur ett sådant bluffmakeri kan se ut. För att våra medlemmar i framtiden ska vara extra uppmärksamma och alerta om det känns igen i ett samtal med exempelvis en telefonförsäljare.

Ni hittar avsnittet här ->