Några snabba till Svensk Åkeritidnings nya chefredaktör

Publicerad 2020-10-29 / 11:07 av Mats.Hellstrom i

Svensk Åkeritidning har fått en ny tillförordnad chefredaktör. Från och med första numret 2021 (som utkommer redan före jul) är det Mats Hellström som drar i spakarna.

 

Hej Mats, vem är du?

– En helt vanlig kille på 40 år, ursprungligen från Eskilstuna men Uppsalabo sedan snart 20 år tillbaka. Fru, barn, villa, men varken vovve eller Volvo. Däremot en Mazda och andra vanliga intressen, som skidåkning, samhällsfrågor, god mat och dryck. Och så är jag ju rätt intresserad av kommunikation.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har arbetat med kommunikation i hela mitt yrkesliv, i roller som skribent, redaktör, redaktionschef, byråchef och nu som kommunikationsstrateg i eget bolag. Som strateg har jag jobbat mycket brett, med både digitala och analoga kanaler, PR, projektledning och produktion. Men under mina första tio år handlade nästan allt om tidningsproduktioner där jag ansvarade för uppdrag för ett stort antal myndigheter, branschorganisationer och större bolag.

Vad tror du att du kan bidra med?

– Min målsättning är förstås att se till att vi levererar en intressant, inspirerande och lärorik tidning som prenumeranterna verkligen vill läsa. Jag tänker att mitt utifrånperspektiv och breda bakgrund kan bli en bra match med den gedigna kunskap och erfarenhet som finns inom Sveriges Åkeriföretag.

Vill du säga något till tidningens läsare?

– Ja. Kom gärna med idéer! Finns det något du vill kunna läsa om i Svensk Åkeritidning, men som du inte hittar nu – skicka ett mejl till mats.hellstrom@akeri.se. En tidning kan alltid utvecklas och läsarna är en viktig del i detta.

 

Mats Hellström chefredaktör Svensk Åkeritidning