Magnus Sunnefors

Publicerad 2020-10-11 / 11:08 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Magnus Sunnefors 
Ålder: 40 år  
Bor med: Familjen i Grödinge 
Kör: Spol- och slamfordon 
Företag: Foria 
Fritid: Köra hoj och laga mat 
FB: Magnus Borstén Sunnefors 


Spol- och slambilsföraren Magnus Borsten Sunnefors är med för andra gången i TV-serien Svenska Truckers och han hade aldrig väntat sig att det skulle bli så bra som det blev. 

-    Det första man tänkte var ju att det skulle vara lite töntvarning men det blev väldigt bra. Det är riktigt kul att se de andra yrkesgrupperna. 

Han är övertygad om att Kristallenvinsten har betytt enormt mycket för branschen. 

-    Ja, det är liksom före och efter vinsten på Kristallen för då fick folk verkligen upp ögonen för yrket, förklarar han. Många yngre kommenterar oss och kollegor berättar att många som ser företagets bilar tror att det är jag som kör. 

Han tror att folk uppskattar att få se hur hans jobb fungerar och varför det är viktigt att det utförs. Att Magnus dessutom, på ett humoristiskt sätt lyckas jämföra det han upplever i sitt yrke med olika typer av maträtter bidrar med ytterligare en dimension.  

-    Om min humor kan leda till att fler vill jobba med det jag gör så är det ju jättebra, säger han med ett stort garv. 

Han vill locka nya in i yrket och förklarar också att det inte är så svårt att bli lastbilschaufför.

-    Det är inte raketforskning men en viktig del är så klart att man har ett intresse för yrket. Man får inte bli påtvingad då blir det inte bra. 

Han berättar att hans fru också kör lastbil. Hon jobbade tidigare som lokalvårdare men ersättningen som timvikarie var inte den bästa. 

-    Nu har hon kört lastbil i tio år och stormtrivs precis som jag. 

Inspelningarna har gått mycket bra och han har varit med om många spännande händelser.

-    Jag vill inte berätta allt som händer men det finns både en och annan tagning som visar hur viktigt det är med synkronisering av oss på platsen. Speciellt inför ett stort jobb där flera fordon är med samtidigt för att lösa alla extravaganta propplösarproblem. 

Han har fått mycket positiv feedback från både kollegor och chefer på Foria. 

-    De tycker såklart det här är jätteroligt. VD ringde till och med till mig och gratulerade för ett väl genomfört arbete. Det hörs tydligt att hon är superstolt. Och Magnus är övertygad om att han lyckats förmedla en bild som gett människor en annan syn på hans typ av yrke.  

Men roligast av allt är nog alla trevliga kommentarer han får på Facebook. 

-    Ja det märks att jag inspirerar med min humor. Och kan jag få in folk till att köra slam och spol då har jag verkligen lyckats.

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.