Louise Mattsson

Publicerad 2020-10-11 / 09:02 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Ålder: 29 år.
Kör för: NMT Nyköpings Maskin och Transport, Nyköping
Familj: Singel
Bor: Nyköping 

Insta: MiniPunkaren 


Louise Mattsson är ett riktigt energiknippe och en tuff tjej som inte räds ett enda fordon, last eller körning. Hon kör kort och gott allt som går att köra med vilken last som helst. Inget är för komplicerat eller för svårt för henne. Hennes unga ålder och späda kroppsyta är inget som begränsar henne. 

-    Jag brukar säga våga utan mod, förklarar hon glatt. 

Hon beskriver sig själv som en lugn, sansad och lättsam person. Något som underlättar i möten med kunder. 

Louise har länge älskat alla typer av fordon. Under uppväxten hängde hon i motorburna kretsar och ta lastbilskort var ett naturligt steg som uppmuntrades av hennes mamma. Hon bekostade utbildning själv och har idag alla bokstavskombinationer utom för buss.
 
-    När det var dags för YBK:n så gick faktiskt Arbetsförmedlingen in och betalade den för mig. De hade väl sett att jag hade rätta inställningen eftersom jag grejat körkorten själv, konstaterar hon.

Hon är jättenöjd med sitt arbete på NMT. 

-    Vi är ett tiotal anställda och företaget är som en familj. 

Hon tycker absolut att fler tjejer borde söka sig till yrket. Hon förklarar att man som lastbilschaufför bör vara flexibel och att det är viktigt att gilla variation och att inte vara rädd att anta nya utmaningar.

-    Jag blir väldigt lätt uttråkad och behöver utmaningar och då är det här yrket perfekt, säger hon. I synnerhet när man får specialuppdrag och när man skall ta sig till olika platser som man aldrig varit på tidigare. 

En rolig händelse som hon varit med om var när hon råkade köra fast med sin lastbil i skogen och faktiskt blev bärgad av en av hennes tidigare praktikanter. 

-    Det var faktiskt en ganska lustig känsla, förklarar hon med ett skratt. 

Hon tror att Svenska Truckers kan leda till att fler tjejer dras till branschen när de ser hur roligt arbetet är. Hon tror också att det kan leda till att öka förståelsen hos vanliga bilister. En tanke hon har är att om det går så borde man visa upp hur farligt det kan vara att komma in från höger som bilist vid sidan av en lastbil. Där finns nämligen en död vinkel som är mycket farlig. 

-    Där ser man absolut ingenting, det borde man lära ut till de som kör vanlig bil, säger hon.

När Svenska Truckers annonserade efter deltagare för säsong 2 via Queen of the Road så nappade Louise direkt och skickade in en ansökan. Hon tycker att inspelningarna har varit roliga och intressanta. 

-    Såklart att jag var stel i början men teamen som har följt mig har varit jättesnälla, förklarar hon nöjt. 

Vad skulle du jobba som om du inte körde lastbil?

-    Paleontolog! Jag har alltid älskat dinosaurier, säger hon. 


 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.