Fair Transport Sveriges Åkeriföretag

Lanseringen av Fair Transport - webbsändning

Publicerad 2019-03-28 / 14:08 av Charlotta.Nilsson i Fair Transport

Missade du lanseringen av Fair Transport. Du kan se sändningen på vår facebooksida. 

Från ställningstagande till åtagande. Sveriges Åkeriföretag lanserar nya Fair Transport för att göra Sverige världsledande i arbetet för hållbara transporter. Åkerinäringen är utsatt för hård priskonkurrens, men billiga transporter är sällan goda affärer, eftersom miljö, trafiksäkerhet och förarnas arbetsvillkor blir eftersatta när prisnivån sjunker. Med Fair Transport ska åkeribranschen ersätta priskonkurrens med kvalitetskonkurrens.

Eventet gick av stapeln på biograf Saga och leddes av vår moderator, Maria Börjesson, professor, VTI. Vi kommer genomförde en filmpremiär, fick lyssna på en paneldebatt med bland annat Infrastrukturminister Tomas Eneroth, blev informerade om Fair Transport och mycket mer. 

Ta gärna del av Ekots nyhetsrapportering om Fair Transport.

 


             

fairtransport.se

fairtransport.se är mötesplatsen för hållbara affärer. Vi kommer vilken dag som helst att öppna upp för registreringar.

 

 


 

Fair Transport - The movie

Sagt om Fair Transport

Rickard Gegö, vd

”Idag ställer företag och organisationer allt högre krav på sina leverantörer. I takt med ökad internethandel och komplexare logistiklösningar blir transporterna ännu viktigare för hållbarhetsarbetet”

Rickard Gegö, vd,Sveriges Åkeriföretag

"Det visar på en framtidstro där miljö och människa står i fokus. Transportköparen får ett mervärde som stärker deras affär"
Rickard Sjölund, vd Wiréns Åkeri

 

”Ofta är vi en direkt länk till transportköparnas kunder och när de väljer ett Fair Transport-företag väljer de en partner som tar det förtroendet på största allvar”
Marica Härold, Delägare, Wettern Logistik AB

 

”Transportköparna ska veta att de får transporter som är öppna med villkor för miljön, arbets och trafiksäkerhet”
Marianne Kurtson, vd Sandberg & Jonsson Åkeri

 

”Det finns alltid leverantörer som bara konkurrerar med priset. Genom att strunta i övriga åtaganden gör vissa transportörer jobbet billigt. Belönar vi ett sådant beteende får vi svårare att sänka transportsektorns fossila utsläpp”
Ulric Långberg, bransch-, kommunikationschef Sveriges Åkeriföretag

 

”Sveriges Åkeriföretag är en av de organisationer som påverkar och lobbar (i positiv bemärkelse) hårdast på mig och mina kollegor i Riksdagens Trafikutskott och det är väldigt viktigt”
 Anders Åkesson, ordförande i Trafikutskottet

 

”Med Fair Transport ersätter vi priskonkurrens med kvalitetskonkurrens. På så sätt gör vi transporterna mer miljövänliga och trafiksäkra”
Mikael Nilsson, ordförande, Sveriges Åkeriföretag

 

”Idag ställer företag och organisationer allt högre krav på sina leverantörer. I takt med ökad internethandel och komplexare logistiklösningar blir transporterna ännu viktigare för hållbarhetsarbetet”
Rickard Gegö, vd, Sveriges Åkeriföretag

 

”De flesta vet hur de ska handla ekologiskt och kravmärkt i mataffären, men få tänker på transporterna. Fair Transport driver på arbetet för ansvarsfulla vägtransporter”

 

"Fair Transport stärker oss genom att visa upp de goda exemplen! Vi tar ansvar hela vägen!"
Ingrid Skoog Bengtsson vd, Skoogs Åkeri

 

”Ju tidigare företagen kan räkna med transporter i sina hållbarhetsrapporter, desto större chans att positionera sig mot en mogen marknad”
Tove Winiger politik-, och hållbarhetsansvarig, Sveriges Åkeriföretag

 

 

Kontakt