Jörgen Frykholm Svenska Truckers

Jörgen Frykholm

Publicerad 2020-10-11 / 09:04 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Jörgen Frykholm
Ålder: 49 år
Bor: Höganäs med familjen
Kör: Specialtransporter hos Sven Jinert AB
Fritid: Åka motorbåt och hänga med på träningar och matcher med sonen
 

Skåningen Jörgen Frykholm som var med i första säsongen av Svenska Truckers är tillbaka i säsong 2.

- Det blir nog en hel del med oss denna säsong, säger Jörgen och skrattar varmt och han berättar att filmteamen har följt honom på ett antal spännande uppdrag.

Han vill inte avslöja i förväg vad det kan handla om men bland annat är det en last på över 50 meter som han kommer att transportera med stort möda och besvär. Han är fascinerad över hur populärt Svenska Truckers har blivit och att det gick rakt in i hjärtat på den svenska publiken. Han menar också att det är en enorm stolthet för hela åkerinäringen. Det leder till en ny uppfattning om yrket vilket behövs och är riktigt bra.

- Ja, folk har nog sett på det här som ett skitjobb och nu får de en helt annan uppfattning när de får se hur det går till på riktigt i vårt yrke. 

Han blir ofta igenkänd och får mycket uppskattning från människor han träffar. Det händer till och med att han får skriva autografer.

- Det är särskilt roligt när det kommer fram yngre personer som sett mig på TV och säger att de vill ta lastbilskort. Sen är det klart att om de vill köra specialtransporter så får man ju jobba på och jobba sig uppåt, förklarar han.

Jörgen Frykholm har också blivit ombedd av olika yrkesskolor om att komma och föreläsa om sitt jobb.

- Det kommer nog att ske men jag är ju ingen talare direkt, säger han blygsamt.

Det har man i och för sig lite svårt att tro eftersom i programmet är Jörgen både avslappnad och vältalig. En lugnare person får man leta efter.

Han tycker att det här med Svenska Truckers är en jättebra och viktig satsning från Sveriges Åkeriföretag. Han förklarar att allt fler börjar få upp ögonen för branschen. Vilket är viktigt då det hela tiden behövs fler förare.

- Det här med Kristallen var för mig och säkert alla i branschen en helt överväldigande känsla. Går nästan inte att förstå.

När yngre individer kommer fram så brukar han också dela ut Jinertnallar till dem vilket är mycket uppskattat. Han har också fått mycket uppskattning från kollegor och vänner.

Bänka er i sofforna för det kommer bli en hel del Frykholm och skånska i den nya säsongen av Svenska Truckers. Var så säkra. 

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.