Stora branschgruppen seminarium

Hur stoppar vi arbetsmarknadskriminalitet?

Publicerad 2019-10-21 / 14:11 av Charlotta.Nilsson i Genomförda Event

Varje år förlorar staten miljarder kronor i skattemedel till följd av affärer som görs av oseriösa företag. En utmaning är de sekretessregler som lägger hinder i vägen för samverkan mellan myndigheter. En samverkan som kan innebära att bedrägerier för miljarder mot såväl staten som resten av samhället kan förhindras.

Stora branschgruppen är sammanslutning av 20 olika myndigheter och organisationer som arbetar för att finna fungerande lösningar som leder till en ökad konkurrensneutralitet mellan företag i Sverige.  Vårt arbete syftar till en arbetsmarknad med schyssta villkor för såväl arbetstagare som företagare. Sveriges Åkeriföretag är en av organisationerna.

Eftermiddagen den 7 november bjuder Stora branschgruppen in till ett seminarium om de sekretessregler som idag hindrar samverkan mellan myndigheter i arbetet mot arbetsmarknadskriminalitet.  

På seminariet får du en beskrivning av nuläget och vad nuvarande sekretess innebär i praktiken samt förslag på lösningar.

Seminariet modereras av Lars Korsell , forskningschef BRÅ. Eftermiddagen inleds av Skatteverkets GD, Katrin Westling Palm. Dagen avslutas med en paneldebatt där bl.a. arbetsmarknadsminister Ewa Nordmark debatterar med moderaternas skattepolitiska talesman Niklas Wykman och representanter från fack och  branschorganisationer.

Branschorganisationerna, myndigheterna och facken kommer innan debatten genom konkreta exempel visa på varför denna fråga borde ligga högst upp på politikernas agenda.

Detta är en eftermiddag som du inte vill missa och du säkrar din plats genom att anmäla dej här.
 
Varmt välkommen önskar Stora Branschgruppen

Kontakt