Grova sopor på Insta - veckans gäst är Max Stålenhag 

Publicerad 2020-06-15 / 07:56 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers

Max Stålenhag visade upp sophanteringens vardag i Svenska Truckers. Hans pedagogiska och raka stil gick hem. Nu kör han grovsopor och tar över Sveriges Åkeriföretags konto på Instagram en vecka. Det vill ni inte missa! 

Är du intresserad av att vara med och ta hand om vårt konto på Instagram en vecka? Kontakta oss info@akeri.se eller via ett direktmeddelande på Instagram eller Facebook! 

Sopor engagerade i Svenska Truckers och nu är det grova sopor på gång när Max Stålenhag gästar. Max, vad är roligast att hantera - hushållssopor eller grovsopor?
– Grovsopor, tveklöst roligare. Det är torrt, luktar sällan skit och arbetet är inte lika enformigt. Men hushåll kan vara roligt också när en skitkorv exploderar ut vaggan :-)
 
Du har ett eget konto på Instagram,@maxthebinman, vad brukar du lägga upp där? 
– Mest oseriösa saker, memes och saker man gör med familjen eller polare. Lite traktkörning och liknande.
 
Vad är det absolut bästa med ditt yrke? 
– Ingångslönen är relativt hög med tanke på kort utbildningstid, det är fritt så länge man sköter sig och gör det man ska och kul med likasinnade kollegor som oftast har samma skruvade humor. Och att man får in trakten, viktig känsla.
 
Vilken typ av innehåll gillar du att följa på Instagram? 
– Ironiskt innehåll som memes, folk som snusar och hockeyprofiler.

Du var ju med i TV-programmet Svenska Truckers, har livet förändrats på något sätt efter första säsongen?
– Nej, typ inte. Och det trodde jag inte heller. Men en gubbe har berättat att han såg mig på tv och han hade minsann kört lastbilar i 40 år och det var tider det. Inget beröm eller så men jag fick en historia berättad för mig.

Vilken typ av Corona-hälsning föredrar du? High five, armbågshälsning eller fot-mot-fot?
– Fot mot mot eller den klassiska "grabb-nicken".

Nu kör vi?!
– Det kan ni ger er fan på.