Grattis till studenten!

Publicerad 2022-06-15 / 13:22 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Vi på Sveriges Åkeriföretag vill gratulera alla våra stipendiater och välkomna er till åkerinäringen. Ni behövs och är nu en avgörande del för att hålla igång stora delar av vårt samhälle.

Studenten är en milstolpe för de flesta och många tar nu steget ut i arbetslivet. För oss inom åkerinäringen är transporteleverna mer än välkomna och många har redan innan studenten klart med jobb. För att motivera och uppmärksamma de elever som gått transport delar Sveriges Åkeriföretag ut stipendier runt om landet. Förutom kunskap om näringen, regelverk och körkunskaper finns det ytterligare aspekter som är viktiga för våra kommande förare. En yrkesförare är nämligen företagets ansikte utåt. Samtidigt ingår man i ett lag där det är av största vikt att känna ansvar, respektera tider, ha en positiv attityd, visa ordningssinne och engagemang samt att man fungerar bra tillsammans med sina kollegor. Det är dessa aspekter som vi valt att fokusera på när vi delar ut våra stipendier. 

Här kan ni läsa om två av dem. 

Transport Presterudsgymnasiet i Kristinehamn
Grattis säger vi till Marcus Axelsson Ljungberg som mottagit ett av stipendierna hos Sveriges Åkeriföretag Värmland. Marcus motivering:
"Marcus är en elev som har haft positiv framåtanda och engagemang. I kombination med stor närvaro har detta resulterat i goda studieresultat som följd. Marcus har också fått goda vitsord från APL-företagen och har nu en anställning som väntar. Ett mycket bra kvitto på bra utförd insats."

stipendie

Västermalms skola, inriktning transport i Sundsvall
Grattis säger vi till Adrian Vallsten som mottagit ett av stipendierna hos Sveriges Åkeriföretag Norr. Adrians motivering:
”Du har uppvisat teoretiska och praktiska färdigheter samt social kompetens och empatisk förmåga, både i skolan och ute i branschen.” 
 

stipendie