God kemi med Wibax på Instagram 

Publicerad 2021-04-26 / 07:23 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Tack för en grym vecka från Kyl -och frysexpressen och vi välkomnar Wibax som tar hand om Sveriges Åkeriföretags Instagram-konto sista veckan i april. 

I veckan är det ni på Wibax som tar över Sveriges Åkeriföretags Instagram. Vad kommer följarna att få se? 
– De kommer att få se ett lösningsorienterat företag med fokus på våra kunder och som alltid sätter säkerheten först. Vi kommer att beskriva vår åkeriverksamhet, vad vi står för och vad vi jobbar med inom företaget. Dessutom kommer vår grymma chaufförer Hans Sandström att bidra med lite foton från sitt arbete.
 
Er verksamhet sträcker sig över flera områden. Berätta lite om ert företag? 
– Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter i bulk. 
Huvudsätet är i Piteå med sjöterminaler efter hela den svenska och finska kusten. Wibax Logistics som ingår i WIBAX Group har ca 120 anställda och 50 fordonsekipage utplacerade på våra terminaler runt om i landet. För närvarande arbetar ca 250 personer inom Wibax koncernen som omsatte ca 1 335 miljoner kronor år 2019.  
 
Åkerinäringen behöver många nya förare de närmaste åren. Vad är det absolut bästa med den här branschen? Varför ska man söka sig hit? 
– Branschen håller bokstavligt talat Sverige rullande. Om man tycker om ett självständigt och varierande yrke där man får ta stort ansvar ska man definitivt söka sig till branschen.
 
Svenska Truckers har nypremiär i vår. Er förare Hans Sandström är en av deltagarna. Vad är det bästa med serien? 
– Att man får en inblick i alla de olika branscher som är kopplade till åkerinäringen och att man får följa chaufförerna i sin yrkesroll och förhoppningsvis inspirera andra att söka sig till chaufförsyrket.  
 
Nu kör vi?! 
– Jag är själv en fan av Svenska Truckers och ser med spänning fram emot att se WIBAX och Hasse i programmet. Japp, nu kör vi!