Foria tar över Instagram  

Publicerad 2021-04-12 / 10:44 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers

Ikväll, den 12 april klockan 20.00, börjar Svenska Truckers återigen att sändas på TV3 och vi kommer att få följa våra deltagare i ytterligare 5 avsnitt. Under dessa veckor kommer ni även att kunna följa några av de företag som är med i serien på Sveriges Åkeriföretags Instagramkonto. Anledningen är självklart att det finns så mycket mer att visa från företagen och vi vet att ni vill se mer. Först ut är vårt medlemsföretag Foria.
 
I veckan är det Foria som tar över Sveriges Åkeriföretags Instagram. Vad kommer följarna att få se?
Ni får åka med och se en blandad kompott från Forialand. Vi ska se flera olika typer av transporter och lastbilar, och även haka på en trafikledare för att se hur logistiken egentligen planeras. 

Forias verksamhet sträcker sig över flera områden. Berätta lite om ert företag.
Foria är ett av Sveriges största företag inom maskin- och transporttjänster. Vi starka inom bygg och anläggning, men kör också spannmål, bud och distribution samt en hel del avfall. Vi har säte i Södertälje, och är stora i Stockholm, Sörmland och Östergötland. 

Åkerinäringen behöver många nya förare de närmsta åren. Vad är det absolut bästa med den här branschen? Varför ska man söka sig hit?
Utifrån just föraryrket är det framförallt att det är ett varierande arbete i en bransch som förändras oerhört fort just nu. Många berättar att något av det viktigaste är att ha huvudet på skaft och kunna lösa problem som uppstår under dagen. Många vittnar om mycket eget ansvar och stort socialt utbyte.  

Svenska Truckers har nypremiär idag den 12 april. Er förare Magnus Sunnefors är en av deltagarna. Vad är det bästa med serien? 
Vi tycker såklart att det bästa är att Magnus är med. 😉 Utöver det är det roligt att bjuda på en inblick i hur branschen ser ut, vad vi arbetar med och några av de härliga människor som arbetar i den. Vi tror att det är bra om folk har större kunskap i vad vår bransch egentligen gör. 

Nu kör vi!


Till Sveriges Åkeriföretags Instagramkonto