bild röstkort

Årsmöte 2023

Äntligen dags för kongress! 
ABC-åkarna, åkeriföreningen för Stockholms och Uppsala län, är värd för Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte 2023 och bjuder in till vår vackra huvudstad Stockholm fredagen den 5 maj 2023. 

Välkommen att delta på Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte som genomförs på Scandic Continental i centrala Stockholm. Vi kan med glädje berätta att det äntligen är dags för kongress! Vi genomför årsmötet enligt sedvanlig ordning och på kvällen kommer vi att få uppleva något utöver det vanliga! 

  • Vi inleder med gemensam lunch kl 12
  • Årsmöte pågår till ca kl 16.30
  • Stora Åkeripriset är tillbaka och ska delas ut 
  • Vi avnjuter en trerättersmiddag i Gyllene salen i Stockholms Stadshus
  • Konferencierskap och underhållning i världsklass av Isaac and the Soul Company
  • Dessutom en ångbåtsfärd på lördagen sponsrad av ABC-åkarna 

TILL BOKNINGSSIDAN

Rickard Gegö, vd, och Mikael Nilsson, ordförande hälsar alla medlemmar välkomna med en film:

STORA ÅKERIPRISET ÄR TILLBAKA!

Efter några års uppehåll är nu Stora Åkeripriset tillbaka! Nominera framgångsrika företag. Tre finalister kommer sedan att presenteras på årsmötet och den slutliga vinnaren får ta emot priset på kongressens galamiddag i Stadshuset! 
All information hittar du här: www.akeri.se/nominera-till-stora-akeripriset-2023.

KONGRESSMIDDAG MED UNDERHÅLLNING

På kvällen hålls kongressmiddag i Stadshuset. Vi bjuder på underhållning och konferencierskap i världsklass av Isaac and the Soul Company, kända från bl a Victoriakonserten. 

Visst, det är kärva tider med oro i omvärlden som i sin tur påverkar vår vardag. Kanske just därför behöver vi, och du, ta ett tillfälle för att mötas, umgås och skratta tillsammans på en galamiddag i Stadshuset med underhållning i världsklass av Isaac and the Soul Company. Galakvällen, med härligt explosiv, svängig, dansant och medryckande musik slår helt säkert det vanliga fredagsmyset…

SE STOCKHOLM FRÅN VATTNET!

ABC-åkarna vill bjuda er som stannar i Stockholm över helgen på en ångbåtsfärd från Mälaren till havs. Vi kommer att bjuda på något att dricka samt en enklare lunch – men vi önskar att du har hatt på dig! 
Vi har bokat ett mindre antal hotellrum för dem som vill bo kvar på Scandic Continental och förlänga sin vistelse i vår vackra huvudstad från lördag till söndag. OBS! Begränsat antal platser! Först till kvarn.

Tid: lördagen den 6 maj kl 10.15 till ca 14
Plats: Stadshuskajen (bredvid Stadshuset)
Klädkod: hatt!
Varmt välkomna hälsar styrelsen i ABC-åkarna
 

PROGRAM

TORSDAG 4 MAJ
12.00 Lunch
13.00 Inbjudna förtroendevalda – hur jobbar vi på bästa sätt?
16.30 Senast avslut
16.30 Incheckning på rummen
19.30 Tvårättersmiddag för anmälda deltagare

FREDAG 5 MAJ
08.00 Möjlighet till möten för föreningsstyrelser
09.30 Fika
12.00 Gemensam lunch för anmälda deltagare
12.30 Registrering, utdelning av röstkort
13.15 Årsmötet startar
14.30 Fika
16.30 Senast avslut
- - -
18.30 Fördrink och mingel i Blå hallen i Stadshuset
19.30 Trerättersmiddag med dryckespaket i Gyllene salen
     Prisutdelning för Stora Åkeripriset
     Underhållning
00.30 Festen avslutas
01.00 Lokalen ska vara tömd

LÖRDAG 6 MAJ
10.15 Ångbåtsfärd sponsrad av ABC-åkarna

Hotellinfo: Scandic Continental, Vasagatan 22
Incheckning: 16.30
Utcheckning: senast 12.00
 

VEM FÅR KOMMA?

Alla medlemmar är välkomna! På våra centrala årsmöten blir du alltid uppdaterad om Sveriges Åkeriföretags arbete och får ta del av branschnyheter. Detta är ett bra tillfälle för dig som medlem att påverka diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna. Varje medlem är viktig så delta och engagera dig i arbetet för en hållbar och lönsam åkerinäring. Du är även välkommen att bara lyssna och träffa branschkollegor. 
 

ANMÄLAN STÄNGER 31 MARS

Anmälan krävs och görs via webbokningen.
OBS! Begränsat antal hotellrum! Boka din plats i god tid. Först till kvarn! 
Sista anmälningsdag är 31 mars. Vi vädjar till alla att boka sig snarast! Om rummen skulle ta slut har vi i så fall större chans att kunna boka upp fler rum.
Vi har en stor bokning att hantera och avbokningsvillkoren är lite extra tuffa i år, särskilt gällande galamiddagen i Stockholms Stadshus. Från den 6 april får vi inte avboka utan kostnad - därför är din anmälan bindande. Vi kommer att fakturera för våra merkostnader vid avbokning senare än så.
Om du endast önskar delta på årsmötet går det bra fram till 19 april då vi lämnar över antal lunch och fika till hotellet. Ring eller maila oss efter att anmälan har stängt. Kontakt: arsmote@akeri.se 

Anmälda deltagare får i enlighet med stadgarna årsmöteshandlingar skickade via e-post 14 dagar innan mötet, dvs 20 april. Vi trycker av miljöskäl endast några få exemplar av årsredovisningen som fås mot beställning via e-posten ovan.
 

PRISER

Nedan är de tillval du kan göra vid din bokning. Priserna avser per person och exklusive moms. Anmäl dig med de företagsuppgifter dit du vill att fakturan skickas. För dig som är vald som ombud för en förening, kontakta din regionchef för bokningsnummer.

TORSDAG 4 MAJ
Konferenslunch för inbjudna förtroendevalda, 202 kr
Em-fika för inbjudna förtroendevalda, 158 kr
Tvårättersmiddag inkl. 2 glas vin/öl, 650 kr

FREDAG 5 MAJ
Fm-fika, 146 kr
Dagspaket inkl. årsmöte, lunch och em-fika (kostnadsfritt för medlemmar)
Trerättersmiddag med dryckespaket i Gyllene salen, 2 195 kr
Vi bjuder på underhållningen!

LÖRDAG 6 MAJ
Båtutflykt, sponsrad av ABC-åkarna

LOGI
Enkelrum 4-5 maj, 2 090 kr
Enkelrum 5-6 maj, 2 090 kr
Del i dubbelrum 4-5 maj, 1 130 kr
Del i dubbelrum 5-6 maj, 1 130 kr
Del i dubbelrum 6-7 maj, 1 200 kr (enkelrum finns ej denna natt)

Som medlem bjuds du på fredagens lunch, årsmöte och em-fika.

Vi skickar alltid ut en bekräftelse när vi tagit emot din anmälan där du kan kontrollera att du har bokat in dig på det du önskar.
 

PRAKTISK INFORMATION 

Årsmötet med tillhörande arrangemang kommer att hållas centralt i Stockholm. Vi rekommenderar att alla lämnar bilen hemma! Om du kommer med tåg eller flyg/flygtransfer ligger hotellet bara tvärs över gatan från Stockholms Central/T-centralen. Parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade i centrala Stockholm.

Vi hoppas att få se många medlemmar på plats i Stockholm. Varmt välkommen!
/styrelsen för Sveriges Åkeriföretag

 

FORMALIA

Sista motionsdag är den 6 mars 2023.
Motioner: Enligt § 7, Mom 1-3 i Sveriges Åkeriföretags stadgar från 2011 skall medlem som önskar få fråga till behandling av årsmötet först hänskjuta frågan till sin åkeriförening. Om åkeriföreningen inte biträder den inkomna frågan får medlemmen personlig motionsrätt. I övrigt har åkeriföreningen motionsrätt.
Motion ska vara Sveriges Åkeriföretag (huvudkontoret) tillhanda senast 60 dagar före årsmötet. Åkeriföreningarna utser ombud till årsmötet där varje ombud får en röst.

 

Fotnot

Varje år håller vi årsmöten. På våren arrangerar våra tolv åkeriföreningar var sitt årsmöte. Där utser man den regionala åkeriföreningens ombud som har rösträtt på det centrala årsmötet. Normalt arrangeras sedan det centrala årsmötet för Sveriges Åkeriföretag en torsdag i maj. Platsen varierar från år till år. År 2022 genomfördes årsmötet på Steam Hotel i Västerås den 12 maj och du kan läsa om mötet här.