bild årsmöte röstkort

Årsmöte 2022

Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte har nu genomförts och du kan läsa om mötet här.

 

 

Välkommen att delta på Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte som genomförs på fantastiskt mysiga Steam Hotel i Västerås den 12 maj 2022.

  • Vi inleder med gemensam lunch kl 12.
  • Därefter hemlig programpunkt.
  • Själva årsmötet startar kl 15 till ca kl 17.
  • På kvällen middag med underhållning 

Det fysiska mötet är efterlängtat av många nu. Därför har programmet lite extra utrymme för mingel och nätverkande. Passa på att träffa kollegor i branschen, umgås under trevliga former och självklart ska du även passa på att påverka diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna.

VAR, NÄR OCH HUR 

Torsdag 12 maj på Steam Hotel i Västerås.

bildcollage från Steam hotel

PROGRAM

Onsdag 11 maj:

15.00                 Ankomster för långväga gäster, inget program. Incheckning från kl 15
19.00                 Gemensam middag för anmälda deltagare

Torsdag 12 maj:

9-12                  Möjlighet till föreningsmöten
12-13                Start med gemensam lunch för anmälda deltagare
12.30-13           Registrering, utdelning av röstkort 
13-14.30           Hemlig programpunkt
14.30-15           Fika
15-17                 Årsmöte
                            Egen tid, mingel, nätverkande
20.00                  Fördrink
20.15                  Middag med underhållning

Fredag 13 maj:

10.00                 Utcheckning senast kl 10. Hemfärd.

Lördag 14 maj:

För dem som önskar stanna kvar längre finns möjlighet att gå YKB delkurs 1 i Västerås på lördagen. Anmälan krävs och boende från fredag får bokas på egen hand. Fler kursdatum finns på vår hemsida: www.akeri.se/boka-utbildning.

VEM FÅR KOMMA?

Alla medlemmar är välkomna! På våra centrala årsmöten blir du alltid uppdaterad om Sveriges Åkeriföretags arbete och får ta del av branschnyheter. Detta är ett bra tillfälle för dig som medlem att påverka diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna. Varje medlem är viktig så delta och engagera dig i arbetet för en hållbar och lönsam åkerinäring. Du är även välkommen att bara lyssna och träffa branschkollegor. 

ANMÄLAN ÄR STÄNGD 

Anmälan har nu stängt (8 april) men du kan höra av dig via mail till arsmote@akeri.se för att se om det finns några hotellrum kvar.
Om du endast önskar delta på årsmötet går det bra fram till den 5 maj då vi lämnar över antal lunch och fika till hotellet. 
Anmälda deltagare får i enlighet med stadgarna årsmöteshandlingar skickade via e-post 14 dagar innan mötet, dvs 28 april. Vi trycker av miljöskäl endast några få exemplar av årsredovisningen som fås mot beställning via e-posten ovan.

Om du vill besöka spa på hotellet behöver detta förbokas i god tid.

PRISER

Som medlem bjuds du på torsdagens lunch, årsmöte och em-fika.
Om du önskar delta på årsmötesmiddagen på torsdag kväll ingår underhållning och trerätters middag inkl. dryckespaket.

Nedan är de tillval du kan göra vid din bokning. Priserna avser per person och exklusive moms. Anmäl dig med de företagsuppgifter dit du vill att fakturan skickas. För dig som är vald som ombud för en förening, kontakta din regionchef för bokningsnummer.

  • Tvårätters middag onsdag, inkl 1 glas vin/öl: 495 kr
  • Trerätters middag torsdag, inkl dryckespaket: 790 kr

Logi:

  • enkelrum per natt: 1490 kr
  • del i dubbelrum per natt: 910 kr 

Vi skickar alltid ut en bekräftelse när vi tagit emot din anmälan där du kan kontrollera att du bokat in dig på det du önskar.

VÄGBESKRIVNING

Om du kommer med tåg till Västerås centralstation är det bara en kort busstur (ca 5-10 minuter) till Kraftverksgatan som är busshållplatsen utanför hotellet. Välj linje 2 med riktning Björnögården via Edströmska eller linje 3 med riktning flygplatsen via Viksäng. Gå in på VL.se eller ladda ner deras app.

Att gå från centralstationen tar ca 15 minuter och det är en fin promenad utmed Mälaren. 

Om du kommer med bil finns parkeringshuset ”Däcket”, Öster Mälarstrands Allé, ca 100 meter från hotellet. Avgift dygnet runt, max 80 kr/dygn. 

 

Vi hoppas att få se många medlemmar på plats i Västerås. Varmt välkommen!
/styrelsen för Sveriges Åkeriföretag

 

 

FORMALIA

Sista motionsdag är den 12 mars 2022.
Motioner: Enligt § 7, Mom 1-3 i Sveriges Åkeriföretags stadgar från 2011 skall medlem som önskar få fråga till behandling av årsmötet först hänskjuta frågan till sin åkeriförening. Om åkeriföreningen inte biträder den inkomna frågan får medlemmen personlig motionsrätt. I övrigt har åkeriföreningen motionsrätt.
Motion ska vara Sveriges Åkeriföretag (huvudkontoret) tillhanda senast 60 dagar före årsmötet. Åkeriföreningarna utser ombud till årsmötet där varje ombud får en röst.

 

bild på entrén till Steam Hotel

 

Fotnot

Varje år håller vi årsmöten. På våren arrangerar våra tolv åkeriföreningar var sitt årsmöte. Där utser man den regionala åkeriföreningens ombud som har rösträtt på det centrala årsmötet. En torsdag i maj arrangeras sedan det centrala årsmötet för Sveriges Åkeriföretag och platsen varierar från år till år. På grund av pandemin kunde Sveriges Åkeriföretag Mitt inte vara värd för mötet på fysisk plats som var planerat på Steam Hotel i Västerås, både år 2020 och 2021. Vi ser extra mycket fram emot 2022 års planerade årsmöte som vi avser att genomföra på sedvanligt sätt och där vi kan träffas på Steam Hotel i Västerås den 12 maj 2022.