bild på deltagare årsmötet 2023

Sveriges Åkeriföretags årsmöte 2024

År 2024 är åkeriföreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland värd för Sveriges Åkeriföretags centrala årsmöte 2024. Vi bjuder tillsammans in till Jönköping och Elite Stora hotellet fredagen den 24 maj 2024. Välkommen att delta på såväl årsmötet som kringarrangemangen. 

  • Vi inleder med gemensam lunch kl 12
  • Årsmöte pågår till ca kl 16.30
  • Stora Åkeripriset delas ut under kvällen 
  • Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder in till minnesvärda och unika aktiviteter

Alla medlemmar är välkomna att delta på vårt årsmöte. Kom och gör din röst hörd, bli uppdaterad i aktuella branschfrågor och umgås med kollegor från hela landet. 

På kvällen avnjuter vi en trerättersmiddag med vinpaket i vackra och historiska Spegelsalen. Vi har bokat en fantastiskt trevlig underhållning till middagen och kan nästan garantera att alla kommer att dras med i en riktig partykänsla innan underhållningen når sin kulmen. Dessutom ska Stora Åkeripriset delas ut igen.

Stora Åkeripriset – branschens prestigefyllda kvitto på framgångsrikt företagande

Förra året utseddes tre starka finalister till Stora åkeripriset: Falkenklev Logistik (som blev vinnare), Hitab och ÖGS-Bolagen. Nu är det dags att nominera nya framgångsrika företag. Tre finalister kommer sedan att presenteras på årsmötet och den slutliga vinnaren får ta emot Stora Åkeripriset på kvällens middag i Spegelsalen på Elite Stora hotellet i Jönköping. Nominera företag här.

Mikael Nilsson, ordförande hälsar alla medlemmar välkomna med en film:

Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder på aktiviteter

Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland vill passa på att bjuda alla deltagare på minnesvärda aktiviteter i anslutning till årsmötet. På torsdagen när vi har checkat in på hotellet avgår buss till Taberg där vi får en guidad visning i Tabergsgruvan. Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder på gruvbesöket. Du bör ha oömma kläder på dig. Innan bussarna åker tillbaka till hotellet äter vi en tvårättersmiddag med dryckespaket. 

På lördagen efter frukost avgår buss till Gränna där vi har möjlighet att delta vid polkagristillverkning, besöka Andrémuseet och prova uppstigning med luftballong. Föreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder även på lättare lunch. 

Vi har bokat ett mindre antal hotellrum för dem som vill bo kvar på Elite Stora hotellet och förlänga sin vistelse i vackra Jönköping från lördag till söndag. OBS! Begränsat antal platser! Först till kvarn.

Program

Om inget annat anges sker aktiviteten på Elite Stora hotellet.

TORSDAG 23 MAJ
13-17 Möjlighet till regionala föreningsstyrelsemöten
15.00 Incheckning på rummen
17.30 Buss avgår till Tabergsgruvan för anmälda deltagare (ca 20 min resa)
18.00 Besök i Tabergsgruvan med guide 
ca 19.45 Tvårättersmiddag på Tabergstoppen för anmälda deltagare (inklusive dryckespaket)
22.00 Buss avgår tillbaka till Elite Stora hotellet (ca 20 min resa)

FREDAG 24 MAJ
9-12 Konferens för inbjudna förtroendevalda
12-13.30 Lunch för anmälda deltagare
13.00 Registrering, utdelning av röstkort
13.30 Årsmötet startar
17.00 Senast avslut
19.00 Fördrink 
19.30 Årsmötesmiddag (trerättersmiddag med dryckespaket) och underhållning
Prisutdelning för Stora Åkeripriset

LÖRDAG 25 MAJ
Föreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder in till aktiviteter i Gränna: 
09.30 Buss avgår till Gränna (ca 45 min resa)
10.30-14 Möjlighet att delta vid polkagristillverkning, besöka Andrémuseet och uppstigning med luftballong. Föreningen Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland bjuder även på lättare lunch. 
14.00 Buss avgår från Gränna tillbaka till Elite Stora hotellet 
Hemresor - eller så stannar ni en natt till i mån av plats på hotellet

Hotellinfo: Elite Stora hotellet, Hotellplan, Jönköping
Incheckning: från kl 15.00
Utcheckning: senast kl 11.00
Frukost kl 6.30-9.30 vardag (helg: 7.30-10.30)

VEM FÅR KOMMA?

Alla medlemmar är välkomna! På våra centrala årsmöten blir du alltid uppdaterad om Sveriges Åkeriföretags arbete och får ta del av branschnyheter. Detta är ett bra tillfälle för dig som medlem att påverka diskussioner och beslut under årsmötesförhandlingarna. Varje medlem är viktig så delta och engagera dig i arbetet för en hållbar och lönsam åkerinäring. Du är även välkommen att bara lyssna och träffa branschkollegor. 

ANMÄLAN

Sista anmälningsdag har nu passerat och vi har stängt anmälan. För dem som nu är anmälda är anmälan bindande. Vi kommer att fakturera för våra merkostnader vid avbokning senare än så om ingen annan tar din plats. Om du endast önskar delta på årsmötet utan logi och kringaktiviteter går det bra fram till 8 maj då vi lämnar över antal lunch och fika till hotellet. Kontakta oss då enligt nedan eller mejla oss på arsmote@akeri.se
OBS! Var noga med att i anmälan kryssa i allt du vill delta i. Vi skickar alltid ut en bekräftelse när vi tagit emot din anmälan där du kan kontrollera att du har bokat in dig på det du önskar. 

PRISER

Nedan ser du de val du kan göra vid din bokning. Var extra noga så att du blir inbokad på det du avser att delta på. Priserna avser per person och är exklusive moms. Anmäl dig med de företagsuppgifter dit du vill att fakturan skickas. För dig som är vald som ombud för en förening, kontakta din regionchef för bokningsnummer.

TORSDAG 23 MAJ
Tvårättersmiddag på Tabergstoppen för anmälda deltagare (inklusive dryckespaket 2 glas vin/öl/alkoholfritt). Pris 750 kr 

FREDAG 24 MAJ
Konferens för inbjudna förtroendevalda inklusive förmiddagsfika
Fm-fika ej konferensdeltagare, 96 kr
Lunch och em-fika (kostnadsfritt för medlemmar som deltar vid årsmötet)
Årsmöte (kostnadsfritt men anmälan krävs för vår planering av möblering)
Årsmötesmiddag inkl dryckespaket, 1269 kr

LÖRDAG 25 MAJ
Utflykt till Gränna sponsrad av Sveriges Åkeriföretag Småland-Öland. Kostnadsfritt men vi fakturerar för våra merkostnader om du anmäler dig men uteblir.

LOGI
Enkelrum: 1363 kr
Del i dubbelrum: 795 kr

Som medlem bjuds du på fredagens lunch, årsmöte och eftermiddagsfika. 
Vi skickar alltid ut en bekräftelse när vi tagit emot din anmälan där du kan kontrollera att du har bokat in dig på det du önskar. 

PRAKTISK INFORMATION 

Årsmötet med tillhörande arrangemang kommer att hållas centralt i Jönköping. Välj gärna tåg om du har möjlighet då hotellet bara ligger några hundra meter från tågstationen.  

Vi hoppas att få se många medlemmar på plats i Jönköping. Varmt välkommen!
/styrelsen för Sveriges Åkeriföretag
 

FORMALIA

Anmälda deltagare får i enlighet med stadgarna årsmöteshandlingar skickade via e-post 14 dagar innan mötet, dvs 10 maj. Vi trycker av miljöskäl endast några få exemplar av årsredovisningen som fås mot beställning via e-posten ovan.

Motioner: Sista motionsdag är den 25 mars 2024. Enligt § 7, Mom 1-3 i Sveriges Åkeriföretags stadgar från 2011 skall medlem som önskar få fråga till behandling av årsmötet först hänskjuta frågan till sin åkeriförening. Om åkeriföreningen inte biträder den inkomna frågan får medlemmen personlig motionsrätt. I övrigt har åkeriföreningen motionsrätt.
Motion ska vara Sveriges Åkeriföretag (huvudkontoret) tillhanda senast 60 dagar före årsmötet. Åkeriföreningarna utser ombud till årsmötet där varje ombud får en röst.

Fotnot

Varje år håller vi årsmöten. På våren arrangerar våra tolv åkeriföreningar var sitt årsmöte. Där utser man den regionala åkeriföreningens ombud som har rösträtt på det centrala årsmötet. Sedan arrangeras det centrala årsmötet för Sveriges Åkeriföretag i maj. Platsen varierar från år till år.