Erik Lundman

Publicerad 2020-10-11 / 09:01 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Erik Lundman
Ålder: 63 år
Från: Piteå
Familj: Fru 
Kör för: Lundmans Djurtransporter AB 

 


Erik Lundman är med för andra omgången i Svenska Truckers. Det som hänt sen sist är att han gått i pension men han har väldigt svårt att ta det lugnt. 

-    Jag kör skolbuss nuförtiden och av och till hjälper jag Simon med allt från att tvätta bilar och köra lastbil. 

Vilket innebär att även medverkar i andra säsongen av programmet. 

-    Vi kommer att visa det som händer hos oss nu och ibland kommer vi nog bjuda tittarna på en del käbbel. Men ni kommer även se att Simon faktiskt rådfrågar mig ibland, säger han nöjt.  

Erik tycker det är enormt roligt att det gick så bra för Svenska Truckers och han tror att serien absolut har lett till att fler söker sig till yrket. 

-    Men det behövs fler utbildningsplatser så alla som söker sig till yrket får möjlighet att komma in, säger han och förklarar att det är viktigt att man stöttar de som vill ge sig in i yrket. 

Kristallenvinsten tror han är mycket värdefull för hela yrkeskåren. 

-    Ja det är en seger för hela yrket och alla chaufförer, säger han och förklarar att han blev rejält lurad av Simon som sa att programmet förlorat mot Wahlgrens värld. Jag tycker också att segern är för alla som var med i programmet men också TV-teamet och alla runtomkring på Sveriges Åkeriföretag. 

Chocken blev ganska stor när han slog på TV-apparaten och programmet blev utropat till segrare. 

-    Tårarna sprutade. Det var enormt stort och såklart var jag glad för Simons skull att han fick vara där tillsammans med Tove och ta emot Kristallen. Men priset är inte för oss utan det är för alla som jobbar i den här branschen, tillägger han med eftertryck.  

Han berättar att inspelningarna har gått mycket bra och den här gången var de lite mer varma i kläderna än sist. 

-    Teamen är ju mycket trevliga och allt har verkligen gått bra även om det ibland kan vara lite påfrestande. Men för mig har det varit bra och jag känner mig avslappnad och lugn. 

Erik berättar också att han får mycket uppskattning från den yngre generationen i synnerhet när han är ute och kör skolbuss. Han brukar till och med göra sina egna gallupundersökningar för att se hur många som vill bli lastbilsförare. 

-    Först frågar jag hela bussen om de vill och då brukar ett tiotal räcka upp handen. Men då brukar jag dra igång ett litet snack och när jag är klar så vill halva styrkan minst att börja köra lastbil, säger han varmt på sin mysiga pitedialekt. 

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.