Enskild firma eller Aktiebolag

Publicerad 2022-03-10 / 07:40 av Charlotta.Nilsson i Juridik

Går du i tankar på att ombilda din Enskilda firma till ett Aktiebolag? Eller vill du veta mer om vad det kan innebära för just dig?

SÅ juridik har nyligen startat upp ett särskilt projekt där vi erbjuder dig som medlem kunskapsstöd och hjälp med att ombilda din verksamhet från Enskild firma till Aktiebolag.

Det finns många fördelar med både Enskild firma och Aktiebolag. Beroende på i vilket stadie i livet du och ditt företag befinner sig kan exempelvis ett Aktiebolag vara en annan slags trygghet än en Enskild firma där tex samtliga tillgångar och skulder är personliga. Ett Aktiebolag ger dig en skarpare skiljelinje mellan ditt företag och din privata ekonomi vilket i de flesta fall kan vara fördelaktigt.

Vårt projekt innefattar således i korthet att ni på uppdragsbasis kan anlita oss för att vägleda och ge stöd på din väg med att omvandla din Enskilda firma till ett Aktiebolag.

Om ni önskar anlita oss för ett uppdrag eller om ni bara vill ha lite mer information kring vad detta projekt kan innebära för just dig är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss.