Eneroth med eget departement

Publicerad 2019-01-21 / 15:05 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Tomas Eneroth fortsätter som infrastrukturminister och ett nytt departement för infrastruktur inrättas. Sveriges Åkeriföretag gratulerar Eneroth till fortsatt förtroende i denna nyckelfunktion för Sveriges framtid. 

Tomas Eneroths styrka är att han är en samarbetsorienterad person som sätter praktiska lösningar och hantverk före ideologi. Att han fortsätter i sin nuvarande roll är positivt då vi kan fortsätta arbetet med godsstrategin den rakaste vägen utan att tappa fart.

Tomas Eneroth fick idag förnyat förtroende som Sveriges infrastrukturminister. Eneroth tillträdde efter att det dåvarande statsrådet Anna Johansson avgick i samband med IT-skandalen på Transportstyrelsen. Med ett och ett halvt år i bagaget som infrastrukturminister har Eneroth sjösatt en godsstrategi med tillhörande Nationella godstransportrådet, samt tagit en rad initiativ för att stärka trafiksäkerhet och förbättra förutsättningarna för att driva åkeriföretag i Sverige. 

Under statsminister Löfvéns regeringsförklaring presenterades också att infrastruktur blir ett eget område inom regeringen, med ett nytt infrastrukturdepartement. Där ingår även Anders Ygeman som energi- och digitaliseringsminister. 

Åkerinäringen har verkligen uppskattat Eneroth under den föregående mandatperioden. Ibland har en del förslag trätt i kraft lite väl fort - men hellre det än motsatsen. Det är entreprenörsanda i att testa om det funkar och köra på.
 

eneroth lastbil