eComExpo – mässan för framtidens fossilfria nyttotrafik!

Publicerad 2022-03-03 / 16:51 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Omställningen till eldrift av vår nyttotrafik har tagit fart och den 6–7 april 2022 är det premiär för eComExpo, en mötesplats för omställningen av de kommersiella fordonen, i Arlandastads nybyggda mässhallar. Sveriges Åkeriföretag är delaktiga i seminariedelen och har även ett antal fribiljetter att dela ut. Läs mer längre ner. 

Mässan kommer att bli en B2B-mötesplats för såväl tekniken, politiken och handeln med föreläsningar och debatt under två dagar. Du som besökare kommer också att ges en bild över de fordon som finns på marknaden och den infrastruktur som krävs för att de ska rulla. Det kommer även att finnas möjlighet att provköra olika elfordon.

Sveriges Åkeriföretag har varit med och samordnat ett av seminariepassen, Att våga satsa på eldrivna tunga fordon – från idé till praktik, där Lars Reinholdsson från LBC frakt och Hans Magnusson från Tommy Nordberghs Åkeri kommer att berätta om deras erfarenheter av att satsa på eldrivna lastbilar.


Att våga satsa på eldrivna tunga fordon – från idé till praktik

Vad bör man tänka på när man köper sin första eldrivna lastbil? Vilka fördelar ger eldrift och vilka är de största utmaningarna? Två aktörer som tagit steget och satsat på eldrivna lastbilar delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur man kan göra för att ta sig från idé till praktik.

Tid:  6:e april kl. 11:15

Plats: Scandinavian XPO, Arlandastad. Scen 1.

Medverkande:
Lars Reinholdsson - vd LBC frakt
Hans Magnusson - Senior Konsult Utveckling och Marknad, Tommy Nordbergh Åkeri ABLastbilar väger tungt i omställningen

På detta seminarie är Fredrik Svensson, hållbarhetsansvarig hos oss på Sveriges Åkeriföretag en av de medverkande.

Vilka incitament och investeringar behövs för att en buss eller lastbil med eldrivlina ska kunna konkurrera med förbränningsmotorn?
Vilka intressenter påverkas? Vilka beteendeförändringar krävs? Hur kostnadseffektivt är det att köra el-lastbil? Är omställningen lika komplex som den verkar? Hur får vi till ett handslag mellan politik och näringsliv så att transportföretagen vågar satsa på icke-fossila fordon?
Vilken kompetens krävs för att klara omställningen till ny teknik? Är det rimligt att elskatten för bussar och lastbilar ligger kvar? Hur tar Sverige en ledande position i omställningen till fossilfria tunga transporter?

Tid: 7:e april kl 16:00

Plats: Scandinavian XPO, Arlandastad. Scen 2.

Medverkande:
Jessica Björkquist, Senior Product Manager Sustainability, Scania Sverige AB
Fredrik Svensson, Hållbarhetsansvarig Sverige Åkeriföretag

Hela programmet och mer information om mässan hittar ni här: https://www.ecomexpo.se/

 

Vill du ha fribiljetter till mässan?

Sveriges Åkeriföretag ett begränsat antal fribiljetter till mässan så för er medlemmar som är intresserade av elektrifieringen av nyttofordon passa på att maila Fredrik Svensson, fredrik.svensson@akeri.se, för att säkra din biljett. Först till kvarn gäller.


Hoppas att vi ses på eComExpo!