Benar J Hassan

Publicerad 2020-10-11 / 09:06 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Benar J Hassan
Ålder: 28 år
Familj: Gift 
Bor: Järfälla 
Kör: Arbetar för Kyl- o Frysexpressen 
Fritid: Umgås med familj och vänner och grilla. 
Insta: Hassanbiner

 

Benar J Hassan har chansen att bli Svenska Truckers gladaste deltagare – alltid nära till skratt och alltid på gott humör. Benar har kört lastbil i tre år och kom in i yrket efter att ha blivit tipsad av en kompis. Men starten gick inte riktigt som han ville. Han kom inte in på skolan han sökte och var tvungen att läsa upp betygen. Men envis som han är så fixade han det.  

-    Uppkörningen var inga problem, jag var grym säger han med ett stort garv. Jag är inte så mycket för det där med papper och penna, men köra det kan jag. 

Han fixade först C-kortet och började därefter köra för Kyl- och Frysexpressen. 

-    De såg nog att jag var rätt så bra, förklarar han glatt. Kyl- o Frysexpressen hjälpte mig sedan att ordna sin släpbehörighet (E-kort) vilket kändes väldigt roligt.  

Hans jobb går ut på att transportera varor till bland annat ICA, ett jobb som också bygger på att arbeta i kyl- och frysutrymmen.

-    Det gäller att ha med sig kläder för rätt temperatur, förklarar han. 

Att arbeta som yrkeschaufför är hans drömyrke. 

-    Jag har haft många olika jobb men helheten i det här yrket är klart bäst. De få nackdelar som finns övervägs av alla fördelar säger han. 

Han berättar att han kommer mycket bra överens med både sina kollegor och chefer och han gillar att göra sitt yttersta för att allt skall rulla på smidigt och bra. 

-    Man måste faktiskt lägga lite kärlek på det man gör, förklarar han. 

Det han gillar bäst med jobbet är att man får vara för sig själv och att han kan styra vissa delar själv. Han kan varmt rekommendera yrket till andra. 

-    De viktigaste egenskaperna i det här jobbet är att man är ärlig och bra på att kommunicera med människor. Jag träffar massor med människor och det gäller att ta dem på rätt sätt, förklarar han. Man vet ju aldrig vad de har varit med om samma dag och det gäller att få dem på gott humör. 

Att Benar sökte till programmet Svenska Truckers berodde på en tjejkompis till honom.

-    Hon taggade mig på en annons på Facebook och sedan sökte jag för skojs skull. 

Han gillar programmet och hoppas också att det skall göra att ännu flera söker till yrket. Inspelningarna har varit både roliga, nervösa och spännande. 

-    Första dagen som de filmade var jobbig och jag var nog lite blyg, säger han. Men sedan blev det bättre och jag kände att jag kunde vara mig själv. 

Han hoppas på att serien skall leda till att flera unga söker till branschen. Sedan har han såklart en annan dröm också. 

-    Ja, såklart att de gör en TV-serie som bara handlar om mig! 


 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.