Är du vår nya medarbetare?

Är du vår nya medarbetare?

Publicerad 2022-06-10 / 12:38 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

Nu söker vi två branschföreträdare för Sveriges Åkeriföretag. En i region Öst, som består av Östergötland, Södermanland och Örebro län samt en branschföreträdare till Uppsala. Har du ett stort engagemang för samhälls- och företagarfrågor? Vill du bidra till den fortsatta utvecklingen av en viktig och ständigt utvecklande åkerinäring? Då kan detta vara en intressant möjlighet för dig!

Sveriges Åkeriföretag är Sveriges branschorganisation för åkeriföretagare och består av 12 regioner med totalt 40 anställda. Vi servar ca 5 000 företag med totalt ca 35 000 fordon i Sverige. Som branschorganisation arbetar vi bland annat med att skapa goda förutsättningar för en lönsam och hållbar utveckling av medlemsföretagen. Vi ger medlemmarna råd i olika juridiska, ekonomiska och tekniska frågor samt företräder dem i kontakter med myndigheter mm.

Arbetsbeskrivning
Som branschföreträdare har du en betydande roll i att bidra till den fortsatta utvecklingen av en viktig och ständigt utvecklande åkerinäring. Rollen innebär att ge stöttning och rådgivning till medlemsföretagen i frågor inom exempelvis logistik, vägtrafikslagstiftning, utbildning inom åkerinäringen samt av enklare juridisk karaktär. Du kommer även att fungera som ett bollplank mot medlemsföretagen i olika frågor samt bland annat sammanfatta underlag, skriva utredningar och remissvar kopplade till åkerinäringen.

Tjänsten innebär många kontaktytor och nära samarbeten med såväl befintliga som nya medlemsföretag som med politiker och beslutsfattare. En viktig del av ditt arbete innebär därmed att skapa och utveckla goda relationer genom att bland annat planera in och genomföra möten med dessa parter. Arbetet erbjuder stor variation och flexibilitet där du självständigt ansvarar för besök hos både befintliga och potentiella nya medlemmar inom ditt tilldelade område, samtidigt som möjlighet finns att arbeta hemifrån alternativ på närmaste kontor.

Vem är du?
Vi söker dig som vill bidra till den fortsatta utvecklingen. Du är initiativtagande och kommunikativ samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift, samtidigt som du känner dig bekväm med att tala med politiker och beslutsfattare såväl som med medlemsföretag om åkerinäringens utmaningar.

Du har erfarenhet av att självständigt driva dina projekt framåt och ha kontinuerlig kontakt med medlemmar och av att arbeta administrativt. Erfarenhet från åkerinäringen, hållbarhetsfrågor eller myndighet är meriterande, men inget krav.
Vidare har du ett stort engagemang för samhälls- och företagarfrågor och du är en strukturerad, företagsam och självgående person. Du en van talare som har förmågan att se detaljerna men samtidigt hålla ihop helheten. Du är trygg i din yrkesroll och trivs att arbeta självständigt med stort ansvar.

I rollen har du många kontaktytor och nära samarbeten med andra, varför det är viktigt att du är en lagspelare och har en förmåga att skapa och utveckla goda relationer. Då du kommer genomföra resor i tjänsten krävs b-körkort och tillgång till egen bil.

Detta är en tjänst där du får möjlighet att göra skillnad och ha en utvecklande roll i en spännande och händelserik organisation!

Du erbjuds
Du välkomnas till en organisation som arbetar efter värdeorden, lösningsorienterad, engagerad och professionell. Du erbjuds en bred roll och ett fritt och självständigt arbete i en medialt synlig branschorganisation. Du möts av ett engagerat team och du kommer till en verksamhet med ett starkt varumärke.