Anders "Lumbern" Lundberg

Publicerad 2020-10-11 / 09:08 av Charlotta.Nilsson i Svenska Truckers deltagare

Namn: Anders ”Lumbern” Lundberg
Ålder: 51 år ung!
Bor: I Skellefteå 
Företag: Renfors Åkeri AB 
Instagram: lumbern500


Anders ”Lumbern” Lundberg är en av veteranerna från Svenska Truckers och antagligen programmets absolut lugnaste person. 

- Jag hets int upp mig i onödan förklarar han, med sin lugna norrländska dialekt. 

Han tror att det är mycket viktigt med en serie som Svenska Truckers för att det kan ge en tydligare bild kring yrket och locka in nya förare i jobbet. 

- Det tror jag. Jag hoppas att de som tittar förstår att det här jobbet är så mycket mer än att bara köra bil. Det handlar om att leva ett liv på vägen. Vi är ju någonstans lite luffare vi som gör det här, i synnerhet vi som kör de längre transporterna, förklarar han. 

Han tycker TV-serien har varit bra men det finns också detaljer som han hoppas kommer fram tydligare i den andra säsongen. 

- Det är viktigt att tittarna får se mer av hela transporten. Det är faktiskt väldigt fint i Sverige och vi som jobbar som yrkesförare sitter verkligen på första parkett och får se allt vackert. Sen är det mycket planering kring varje transport och det krävs en hel del av oss som kör utöver själva körningen.  

Han är också nöjd över att serien blivit uppmärksammad och att programmet vann Kristallen. 

- Det är ju ett bevis på att vi faktiskt gör något som är mycket viktigt förklarar han stolt. Och definitivt är det en vinst både till alla vi som medverkar och till alla som jobbar i branschen. 
 

 


 

Svenska Truckers på Viafree

Ni hitta alla avsnitt av Svenska Truckers på Viafree.