Åkerier och förare tar över på Instagram

Publicerad 2020-05-25 / 08:22 av Charlotta.Nilsson i Nyheter

I samband med premiären av Svenska Truckers gjorde även Sveriges Åkeriföretag premiär på Instagram. Nu fortsätter vi att visa upp branschen och för att ge en ännu mer personlig bild av vardagen på vägarna bjuder vi nu in gäster till vårt Instagram-konto. Först ut är Anders Lundberg från Renfors Åkeri, även en av de populära profilerna i Svenska Truckers.

Med Svenska Truckers rullade flera förare in i svenska folkets vardagsrum. Nu fortsätter den resan in i deras mobiler när vi låter branschprofiler och andra aktörer gästa vårt Instagram-konto en vecka för att visa upp sin vardag och dela bilder från den verkligheten. 

Är du intresserad av att vara med och ta hand om vårt konto på Instagram en vecka? Kontakta oss info@akeri.se eller via ett direktmeddelande på Instagram eller Facebook

Först ut är Anders Lundberg från Renfors Åkeri, känd från Svenska Truckers! 

Du ska ta över SÅs Instagram-konto en vecka. Vad kommer följarna att få se? 
– Ja de kommer att få följa med en sväng först och främst ner till Lidköping med långrör! Och sedan får vi se vart vi hamnar! Så är livet på luffen! 

Du har ett eget konto på Instagram, @lumbern500, berätta varför valde du det namnet? 
– Jag kallas i allmänhet för Lumbern! Och bilen jag kör är en Scania 500 så där av  lumbern500. 

Vad är det absolut bästa med ditt yrke? 
– Friheten och ett eget ansvar. Ingen dag är riktigt likt den andra. Och nu på våren är det ju helt underbart att köra från norr till söder! Från snö och sedan ner till gula rapsfält på ett par dagar!

Vilken typ av innehåll gillar du att följa på Instagram? 
– Ganska allmänna saker! Men mat, lastbilar och uteliv, alltså i skog och mark!

Du var ju med i TV-programmet Svenska Truckers, har livet förändrats på något sätt efter första säsongen? 
– Det som har förändrats är väl att det är mer folk som känner igen mig! De kommer fram och pratar och eftersom jag är ganska social så är det ju alltid trevligt.

Vilken typ av Corona-hälsning föredrar du? High five eller armbågshälsning? 
– Det funkar ju bägge två

Nu kör vi!