Elektrisk Canter i ny version

Publicerad fre, 05/17/2024 - 11:56

Fuso Canter från Daimler Trucks är en av världens mest sålda lastbilar i sin klass. Sedan förra året säljs den i Sverige med fokus på de eldrivna versionerna och nu presenteras en rejält omarbetat version.

Fuso Canter har tillverkats i mer än 60 år och är sedan ett antal år en del av Daimler Trucks. Canter, som finns med totalvikter upp till 8,5 ton, var även en av de första lastbilarna i världen som gick att få med eldrift – E-Canter. Det är den versionen som importören Veho fokuserar på i Sverige.

Modellen har kompakta mått och snäv vändradie i kombination med en för sin storlek stor lastförmåga. Något som passar i trånga stadsmiljöer.

Den uppdaterade versionen av Canter har nya säkerhetsfunktioner och ny hytt med bland annat infotainment med touchscreen som går att nå från båda sätena samt Apple Carplay och Android som standard. 

Den nya autobromsen (ABA 6) känner av bilar, cyklister och fotgängare – även om de inte rör sig. Dödvinkelassistenten har fyra sensorer som ser till att föraren uppmärksammas på trafikanter vid bilens sidor. En ”Front Protection Assist” varnar för fotgängare eller cyklister direkt fram för bilen. Hastighetsvarnare och back-kamera är standard liksom varningsblinker som automatiskt slås på vid kraftiga inbromsningar i farter över 50 km/tim.

Hytten har som tidigare lågt insteg och är lätt att sig igenom från sida till sida om man till exempel vill kunna ta sig ur bilen på trottoarsidan.

Eldrivna E-Canter kommer nu att kunna fås i ännu fler utföranden. Totalt 46 versioner med tre olika batterikonfigurationer med olika hjulbaser kommer att finnas. Den säljs och servas av Mercedes-Benz Lastbilars nätverk i Sverige.

Fuso Canter kommer nu i en uppdaterad version med flera nya funktioner.