Startsida Sveriges Åkeriföretag

Vi arbetar för en sund och lönsam utveckling av åkerinäringen

SVERIGES ÅKERIFÖRETAG

Åkerinäringens branschorganisation

Bli medlem

Rätt fart vid vägarbeten

Rätt fart vid vägarbeten

Sveriges Åkeriföretag lanserar nu kampanjen "Rätt fart vid vägarbeten". Syftet är att öka trafiksäkerheten vid vägarbeten och främja en bättre arbetsmiljö för de som arbetar vid och vistas på våra vägar. Läs mer.

Elmia Lastbil 2024

Elmia Lastbil 2024

Kom och träffa oss på Elmia Lastbil den 21-24 augusti 2024. Vi har återigen fått förtroendet att arrangera mässans seminarieprogram och finns självklart på plats med en egen monter där ni den 22/8 mellan 13.00 - 13.45 kan ni träffa deltagare från Svenska Truckers. Läs mer.

Bild plogbil

Påverkan Vinterväghållning

En bra och fungerande vinterväghållning är en förutsättning för att gods och personer ska komma fram på ett trafiksäkert sätt. Läs mer om vårt påverkansarbete, nyheter, förslag och åsikter. Läs mer.

Senaste Nytt:
Oklarheter i implementeringen av nya färdskrivaren Läs mer

Nyheter

Vägvalet

Vägvalet

I åkerinäringens näringspolitiska program har vi listat flertalet punkter med nödvändiga förslag på åtgärder som skapar förutsättningar för en sund utveckling av näringen. Läs mer om vägvalet.

Medlemsrådgivning

Medlemsrådgivning

Har du en branschfråga, en fråga om medlemskapet eller vad Sveriges Åkeriföretag kan erbjuda. Tveka inte att höra av dig. Telefon: 010-510 54 00 E-post: medlemsservice@akeri.se Läs mer om ditt medlemskap. Läs mer.

Sveriges Åkeriföretags podcast

SÅ Podden

I Sveriges Åkeriföretag podd, SÅ Podden, försöker vi på ett enkelt sätt beskriva lite mer avancerade frågor som rör åkerinäringen. Ni hittar alla våra avsnitt på Spotify. Tipsa oss gärna om intressanta ämnen. Läs mer.

SVENSK ÅKERITIDNING

Åkeriföretagens affärstidning som rapporterar om aktuella branschnyheter

Missa inga nyheter inom din bransch, prenumerera på Svensk Åkeritidning och vårt nyhetsbrev

Prenumerera

Bli medlem i Sveriges Åkeriföretag så får du:

- Stöd i form av kunskap, påverkan och kundspecifika verktyg
- Tillgång till våra branschexperters kunskap, information om juridiska frågor, lagar och författningar
- Information om digitala färdskrivare, kör-och vilotider, teknik och mycket mer

Läs mer     Bli medlem

Händerna på ratten

Händerna på ratten

- Ta ställning för att sluta rattsurfa. Som yrkesförare och åkeriföretagare är du och företaget ett föredöme i trafiken. Nu riktar vi oss till er. Ta ställning och visa att ni står bakom kampanjen för att sluta rattsurfa - Händerna på ratten! Läs mer och ta ställning.

Åkerinäringens färdplan

Åkerinäringens färdplan

Åkerinärings färdplan till fossilfrihet beskriver nödvändiga politiska beslut, möjliga tekniksprång och affärsmöjligheter som gör att åkerinäringen når fossilfrihet och samtidigt stärker sin konkurrenskraft. Läs färdplanen.

Fair Transport

Fair Transport

Fair Transport är en certifiering för godstransporter på väg som kontrolleras av tredjepart. Fair Transport ska garantera en hållbar affär, både för den som säljer och köper transporter men även för slutkunden som köper det som transporterats. Läs mer.

Kommande utbildningar

2024-08-02 - 2024-08-02 / Gävle
YKB delkurs 1 - Sparsam körning
Läs mer

2024-08-23 - 2024-08-23 / Digital
YKB delkurs 4 - Ergonomi & Hälsa (digital 7 h)
Läs mer

2024-08-24 - 2024-08-24 / Spånga
YKB delkurs 1 - Sparsam körning
Läs mer

2024-08-30 - 2024-08-30 / Digital
YKB delkurs 3 - Lagar och regler (digital 7 h)
Läs mer

2024-08-31 - 2024-08-31 / Spånga
YKB delkurs 2 - Godstransporter
Läs mer

Sveriges Åkeriföretag erbjuder ett brett utbildningsprogram speciellt framtaget för företagsledare och medarbetare i åkerinäringen. Se alla utbildningar

juridisk hjälp

Juridisk hjälp

Våra branschjurister är specialiserade på transport-och yrkestrafikfrågor för att kunna erbjuda bästa hjälp till våra medlemsföretag Mer om juridisk hjälp

ekonomi top image

Transportekonomi

Att ha koll på ekonomin är en förutsättning för ett framgångsrikt åkeri, och därför erbjuder vi alla våra medlemmar hjälp och råd i transportekonomi Läs mer om Transportekonomi

förmånsavtal top image

Förmånsavtal

Som medlem i Sveriges Åkeriföretag får du förmånsavtal vad gäller drivmedel, försäkringar och mycket mer. Vi har avtal på ett stort antal produkter och tjänster som är nödvändiga för att kunna bedriva ett framgångsrikt åkeri. Läs mer om våra förmånsavtal

 

Svenska Truckers

Svenska Truckers är den största kommunikationssatsningen som Sveriges Åkeriföretag någonsin gjort. Både lastbilen och föraryrket har synliggjorts hos allmänheten. Till vår stora glädje har detta synts i söktrycket till transportutbildningarna runt om i landet. Fler sökande totalt och en stor ökning av kvinnor. Detta var ett av målen med Svenska Truckers vilket stärker vårt beslut om en egen TV-serie. 

Läs mer