Kollegahjälpen

- någon som lyssnar om olyckan är framme!

Kollegahjälpen är ett stöd för dig som varit med om till exempel en trafikolycka, ett rån eller ett överfall. Genom Kollegahjälpen får du telefonkontakt med en förare eller en åkeriföretagare som varit med om samma sak – och som vet hur det är.

Du kan kontakta Kollegahjälpen för något som hänt nyss eller för länge sedan. Det är aldrig för sent att få hjälp!

Ring SOS Alarm 020–59 60 00. 
 

Kollegahjälpen...

…är ett nätverk av förare och åkeriföretagare som vet vad det innebär att arbeta på vägen. Många av dem har själv erfarenheter av trafikolyckor, rån eller överfall. De är i första hand en kollega och medmänniska som lyssnar. Samtalet liknar mer ett snack mellan vänner. 

Ring SOS Alarm 020-59 60 00! 

Du som lastbilsförare kan ringa själv, men även anhöriga, arbetskamrater eller arbetsgivare kan ringa. 

SOS Alarm kontaktar den Kollegahjälpare som finns närmast. Sedan kommer Kollegahjälparen och föraren överens om hur de ska gå vidare. Alla Kollegahjälpare har utbildats i bland annat chockreaktioner och vilket stöd som behövs. 

Kollegahjälpen drivs av Sveriges Åkeriföretag och TYA, i samarbete med Volvo, Länsförsäkringar, Volvia, Transportföretagen och Transportarbetarförbundet.

Läs mer på kollegahjälpens hemsida 

Nyheter

2022-11-11
Kollegahjälpens dag den 12 november

I trafiken kan vi inte styra allt som händer – olyckor sker utanför din kontroll. När och om det händer finns det kamratstöd att få – Kollegahjälpen. Den 12 november är det Kollegahjälpens dag.

2022-01-19
Kollegahjälpen hälsar Volvia välkommen som ny samarbetspartner 

Sedan årsskiftet stärks Kollegahjälpens arbete upp genom att försäkringsbolaget Volvia går in som ny samarbetspartners. 

2020-11-11
Kollegahjälpens dag den 12 november

I trafiken kan vi inte styra allt som händer- olyckor sker . Om det händer dig som lastbilsförare se till att du har Kollegahjälpens telefonnummer i din mobil- 020-59 60 00. Ett samtal med en kamratstödjare kan hjälpa dig vidare. https://www.kollegahjalpen.se/

2020-06-04
Kollegahjälpen 20 år

Kollegahjälpens viktiga verksamhet har nu funnits i 20 år. Hjälp oss hjälpa! Telefonnumret till oss bör finnas i alla lastbilsförares kontaktlista. 

2019-03-28
De vann en studieresa av kollegahjälpen

Under mässan ”Elmia lastbil 2018” i augusti förra året genomförde Kollegahjälpen en tävling för besökarna. De fyra pristagarna får nu sin högst exklusiva och spännande vinst.

Kontakt