topp 40 under 40

Topp 40 under 40 synliggör åkerinäringens yngre förebilder  

Publicerad 2024-04-25 / 13:12 av Charlotta.Nilsson in Nyheter

Nomineringen är öppen! Åkerinäringen är en samhällsbärande framtidsbransch vars utveckling drivs av många engagerade personer med olika roller i företagen. Den brillans, professionalism, glädje, inspiration och jäklar anamma som är så viktigt för att ta branschen framåt vill vi synliggöra. Därför lanserar Sveriges Åkeriföretag - Topp 40 under 40, en lista där vi får chans att lyfta fram personer från den yngre generationen som på sitt unika sätt bidrar positivt till branschen. 

I Topp 40 under 40 vill vi synliggöra personer som bidrar positivt till vår näring och stärker stoltheten i vår bransch. Alla som arbetar i åkerinäringen kan nomineras såvida de inte fyllt 40 år. Tveka inte på att nominera din kollega, chef eller ägare till åkeriet eller tycker du att du själv är duktigt? Då är du säkert det. Nominera dig själv! 

Topp 40 under 40 är inte bara för framgångsrika företagare utan också för inspirerande och duktiga kollegor. Det kan vara en person som sprider glädje på arbetsplatsen, det kan vara någon som kör väldigt bra, någon som har gjort något exceptionellt eller rott iland ett projekt.

Nomineringen öppnar nu! Skicka in din nominering med en motivering till topp40@akeri.se. Nomineringen stängs den 6 september. 

Regler & Kriterier - Sveriges Åkeriföretags Topp 40 under 40: 

 • Alla kan nominera någon 
 • Personen får inte ha fyllt 40 på hela kalenderåret då den nomineras 
 • Personen måste ha en direkt och tydlig koppling till åkerinäringen
 • Alla som uppfyller ovan kriterier kan nomineras, det kan vara ägare, VD, transportledare, ekonomer, chaufförer, hållbarhetsanställda m.fl. 
 • De som hamnar på plats 2 och 3 på listan får en lite större profil och utrymme i Svensk Åkeritidning och nummer 1 presenteras i ett reportage
 • Kriterierna är individuella och bedömningen görs utifrån motivering
 • I praktiken innebär det att alla kan nomineras eftersom motiveringen länkas till en individuell prestation eller arbetssätt. 
 • Det är möjligt att nominera fler än en person. 

Nomineringsprocess: 

 1. Nominering görs genom att skicka in en motivering, ålder, företag och kontaktuppgifter till topp40@akeri.se
 2. Nominera innan 6 september
 3. Nominering granskas av en jury 
 4. Den nominerade kontaktas om den hamnar på listan och bild, info och godkännande samlas in. 
 5. Listan publiceras i näst sista numret av Svensk Åkeritidning 2024 samt på webben med bild, ålder och namn på personerna och dess motiveringar

Nominera någon idag via topp40@akeri.se