Headerbild Aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter

Håll dig uppdaterad med det senaste från åkerinäringen

Här finner du intressanta nyheter och artiklar som vi på Sveriges Åkeriföretag publicerar. Håll dig uppdaterad men dom senaste branschnyheterna genom att läsa våra senaste nyheter.

2020-11-27
Öppning för ADR-utbildning på distans

Nu öppnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB upp för att den teoretiska delen av ADR-utbildningarna kan ske på distans. 

2020-11-26
Webbinarium om BULK 20

Den 4 dec kl 10.00 bjuder Sveriges Åkeriföretag in till webbinarie om Bulk 20. Vad betyder de nya bestämmelserna betyder för avsändare, transportör och mottagare?

2020-11-26
Tacho Online - Nytt förmånsavtal

Tacho Online är vårt nyaste förmånsavtal för våra medlemmar. Det är ett verktyg som analyserar dina kör- och vilotidsdata och presenterar överträdelserna på ett enkelt och smidigt sätt.

2020-11-26
Digitalt medlemsmöte i Öst

Välkommen på Sveriges Åkeriföretag Östs första digitala möte. Den 17 december klockan 16.00 - 17.00 håller vi ett digital möte via appen Teams. 

2020-11-25
Ingen julstämning eller Black Friday utan lastbilar

Näthandeln förmodas slå rekord både inför julhandeln och Black Friday. Det hade inte gått utan lastbilar, en naturlig del i samhällets kretslopp av varor och tjänster. Som E-handelskonsument kan du bidra till omställningen till en fossilfri transportsektor.

2020-11-25
Nu lanseras Åkeri Riks 3 och 4

I samarbete med StjärnaFyrkant lanserar vi nu två nya radiokanaler för Åkerinäringen, Åkeri Riks 3 och 4. Då de välkända Åkeri Riks 1 och 2 är fullbelastade av hög radiotrafik på många orter fanns ett starkt behov av att utöka med ytterligare 2 kanaler.
 

2020-11-18
Landets yrkesförare kan tvingas köra olagligt - Branschen kräver en lösning för YKB.

Den ökade smittspridningen och de hårdare direktiven från regeringen på max 8 personer vid en och samma sammankomst gör att Sveriges Åkeriföretag tagit beslutet att ställa in alla YKB-kurser med omedelbar verkan. Ett beslutet som påverkar tusentals förare vars YKB löper ut.

2020-11-16
Sveriges Åkeriföretag söker jurist till sitt Göteborgskontor

Lyhörd och nytänkande jurist med intresse för digitalisering sökes till Sveriges Åkeriföretag. Här får du som har ett stort engagemang för samhällsfrågor och företagande vara en viktig del av att skapa goda villkor för Sveriges åkeriföretag. 

2020-11-16
Corona, utbildning, YKB och dispenser

Vi har ställt några frågor till vår utbildningschef Marcus Johansson kring organisationens kursverksamhet, de ökade Coronarestriktionerna och om det blir ytterligare en dispens för YKB.

2020-11-12
Ytterligare krisåtgärder för företag

Flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.