Svenska truckers

Svenska truckers

Vinnare av kristallen för bästa reality 2020! Svenska Truckers gjorde stor succé i tv-rutan under våren 2020 och blev direkt ett av TV3:s flaggskepp vilket bekräftades på Kristallengalan. Hösten 2020 sändes 5 avsnitt av säsong 2 och nu väntar vi på en fortsättningen som börjar sändas den 12 april 2021. Nu söker vi fler deltagare till säsong 3. 
 

Säsong 3

Nu söker vi härliga människor som med stolthet kan företräda hela åkerinäringen i tredje säsongen av Svenska Truckers.

Är du en pratglad karismatisk och hängiven person som älskar ditt yrke och kör transporter och tunga fordon runt om i Sverige - då är det precis dig vi söker! 

Vi letar efter en bred och härlig mix av människor i alla åldrar, med olika sorters bakgrund, liv och erfarenhet av transportbranschen och åkerinäringen. Och om du känner att du dessutom vill bidra till att locka fler människor att söka sig till transportbranschen så är detta det perfekta tillfället att göra det på.

Så tveka inte, utan hör av dig till oss så berättar vi mer!

Din ansökan skickar du till casting@alaskafilmtv.com


Säsong 2 


Hösten 2020 sändes 5 avsnitt av säsong 2. Nästkommande 5 avsnitt börjar sändas den 12 april 2021. I andra säsongen möter vi både favoriter från första säsongen men även en del nya ansikten. Kvar är bland annat generationsskiftet hos Lundmans där sonen Simon nu tar över efter pappa Erik, Anders Lundberg kör stora och tunga specialtransporter över hela landet precis som Jörgen Frykholm och specialtransporter är det som gäller även för nya deltagaren Jesper Karlsson. Kanske minns du Elin Klar och Tove Helgesson från första säsongen? De återkommer i rutan, medan nya ansikten som dyker upp är bland annat Louise Matsson från Nyköping och Lone Alexandersson från Finspång.  

 

Trailer

 

Deltagare säsong 2

Deltagarna presenteras löpande.

2021-01-22
Hans Sandström

Möt Hans Sandström, en av Sveriges vassaste yrkesförare på att köra bränslesnålt. 

2021-01-21
Frida Lautin 

Frida Lautin, 25 år från Timrå kör timmerbil hos Fermgruppen. Ett yrkesval hon inte ångrar för en sekund.  

2021-01-21
Thomas Sjöstrand

Thomas Sjöstrand är en av seriens veteraner. Han kör kranbil i sitt egna företag Thomas Sjöstrand Åkeri AB och utgår från Örebro.

2021-01-21
Orhan Tuncer 

Orhan Tuncer, 40 år från Huddinge kör för Kyl- och Frysexpressen och är en av säsongens nya deltagare. 

2021-01-03
Sam Alkhamisi 

Sam Alkhamisi är Uppsalabon som kör miljötransporter för Ragnsells. 

2020-10-11
Magnus Sunnefors

Vår käre spolbilsförare Magnus Sunnefors är tillbaka. Magnus kör åt Foria och med sin uttrycksfulla känsla för lukt och smak guidar han tittarna igenom sitt jobb på ett härligt sätt. 

2020-10-11
Tove Helgesson

Timmerbilsföraren Tove Helgesson är med i Svenska Truckers för andra gången och hon visst har vi längtat efter att få följa med henne ut i skogen?

2020-10-11
Jari Lehto

Möt Jari Lehto. En erfaren glad Göteborgare som kör specialtransporter. 

2020-10-11
Jesper Karlsson

Möt Jesper Karlsson, 24 år från Åseda. Jesper kör specialtransporter åt Smålands Kran & Specialtransporter AB.  

2020-10-11
Anders "Lumbern" Lundberg

Anders ”Lumbern” Lundberg är en av veteranerna från Svenska Truckers säsong ett. Vi får fortsätta följa Anders och hans specialtransporter även i säsong två.

Vi vet att den här världen är spännande, och nu får vi äntligen visa upp den i TV!

Rickard Gegö, vd vid Sveriges Åkeriföretag

 

 


Svenska Truckers säsong 1 

Svenska Trunckers Via free

Se alla avsnitt på Viafree

Saknar du Elin, Simon, Jörgen, Tove, Anders och resten av gänget i Svenska Truckers? Ni har väl inte missat att ni kan se alla avsnitt igen på Viafree. 

Youtube Svenska Truckers Jörgen Frykholm

Youtubeklipp

På Sveriges Åkeriföretags Youtube-kanal kan du se en mängd härligt klipp från den första säsongen. Ni hittar den här.

Elin Klar Svenska Truckers

Deltagare säsong 1

Här hittar du intervjuer och information med alla deltagare. Läs mer. 

Historien bakom Svenska Truckers

Svenska Truckers är den största kommunikationssatsningen som Sveriges Åkeriföretag någonsin gjort. Både lastbilen och föraryrket har synliggjorts hos allmänheten. Till vår stora glädje har detta synts i söktrycket till transportutbildningarna runt om i landet. Fler sökande totalt och en stor ökning av kvinnor. Detta var ett av målen med Svenska Truckers vilket stärker vårt beslut om en egen TV-serie. 

Läs historien bakom Svenska Truckers.

Vi kommenterar vinsten i en nyhet. Läs mer. 

Svenska Truckers är en så kallad ”workplacereality”, där tittaren följer ett antal förare och åkeriers vardag på olika platser i Sverige. Ämnen som berörs i programmet varierar förstås, men målet är att visa upp den mångfaciterade, varierande, utmanande och roliga yrke som chaufförsyrket är. 

 

Kontakt