Svenska Truckers Säsong 2

Svenska truckers

Vinnare av kristallen för bästa reality 2020! Svenska Truckers gjorde stor succé i tv-rutan under våren 2020 och blev direkt ett av TV3:s flaggskepp vilket bekräftades på Kristallengalan. Den 9 november är det premiär för säsong 2. 


Säsong 2 


Måndag den 9 november klockan 21.00 har säsong 2 av Svenska Truckers premiär. I andra säsongen möter vi både favoriter från första säsongen men även en del nya ansikten. Kvar är bland annat generationsskiftet hos Lundmans där sonen Simon nu tar över efter pappa Erik, Anders Lundberg kör stora och tunga specialtransporter över hela landet precis som Jörgen Frykholm och specialtransporter är det som gäller även för nya deltagaren Jesper Karlsson. Kanske minns du Elin Klar och Tove Helgesson från första säsongen? De återkommer i rutan, medan nya ansikten som dyker upp är bland annat Louise Matsson från Nyköping och Lone Alexandersson från Finspång.  

 

Trailer

 

Deltagare säsong 2

Deltagarna presenteras löpande.

2021-01-03
Sam Alkhamisi 

Sam Alkhamisi är Uppsalabon som kör miljötransporter för Ragnsells. 

2020-10-11
Magnus Sunnefors

Vår käre spolbilsförare Magnus Sunnefors är tillbaka. Magnus kör åt Foria och med sin uttrycksfulla känsla för lukt och smak guidar han tittarna igenom sitt jobb på ett härligt sätt. 

2020-10-11
Tove Helgesson

Timmerbilsföraren Tove Helgesson är med i Svenska Truckers för andra gången och hon visst har vi längtat efter att få följa med henne ut i skogen?

2020-10-11
Jari Lehto

Möt Jari Lehto. En erfaren glad Göteborgare som kör specialtransporter. 

2020-10-11
Jesper Karlsson

Möt Jesper Karlsson, 24 år från Åseda. Jesper kör specialtransporter åt Smålands Kran & Specialtransporter AB.  

2020-10-11
Anders "Lumbern" Lundberg

Anders ”Lumbern” Lundberg är en av veteranerna från Svenska Truckers säsong ett. Vi får fortsätta följa Anders och hans specialtransporter även i säsong två.

2020-10-11
Simon Lundman

Vi får åter igen möta Simon Lundman i säsong 2 av Svenska Truckers. Hur går det nu när han har tagit över företaget från sin far Erik?

2020-10-11
Benar J Hassan

Benar J Hassan har chansen att bli Svenska Truckers gladaste deltagare – alltid nära till skratt och alltid på gott humör. Benar är 28 år och kör för Kyl- och frysexpressen. 

2020-10-11
Anton Tapani 

Anton Tapani driver Tapanis Entreprenad tillsammans med sin bror. Anton är 25 år, bor i Gällivare och kör specialtransporter. 

2020-10-11
Lone Alexandersson

Lone Alexandersson, 28 år från Finspång är en av våra nya deltagare. Hon har kört lastbil i ett år och jobbar på Renall.

Vi vet att den här världen är spännande, och nu får vi äntligen visa upp den i TV!

Rickard Gegö, vd vid Sveriges Åkeriföretag

 

 


Svenska Truckers säsong 1 

Svenska Trunckers Via free

Se alla avsnitt på Viafree

Saknar du Elin, Simon, Jörgen, Tove, Anders och resten av gänget i Svenska Truckers? Ni har väl inte missat att ni kan se alla avsnitt igen på Viafree. 

Youtube Svenska Truckers Jörgen Frykholm

Youtubeklipp

På Sveriges Åkeriföretags Youtube-kanal kan du se en mängd härligt klipp från den första säsongen. Ni hittar den här.

Elin Klar Svenska Truckers

Deltagare säsong 1

Här hittar du intervjuer och information med alla deltagare. Läs mer. 

Historien bakom Svenska Truckers

Svenska Truckers är den största kommunikationssatsningen som Sveriges Åkeriföretag någonsin gjort. Både lastbilen och föraryrket har synliggjorts hos allmänheten. Till vår stora glädje har detta synts i söktrycket till transportutbildningarna runt om i landet. Fler sökande totalt och en stor ökning av kvinnor. Detta var ett av målen med Svenska Truckers vilket stärker vårt beslut om en egen TV-serie. 

Läs historien bakom Svenska Truckers.

Vi kommenterar vinsten i en nyhet. Läs mer. 

Svenska Truckers är en så kallad ”workplacereality”, där tittaren följer ett antal förare och åkeriers vardag på olika platser i Sverige. Ämnen som berörs i programmet varierar förstås, men målet är att visa upp den mångfaciterade, varierande, utmanande och roliga yrke som chaufförsyrket är. 

 

Kontakt