Kollegahjälpen hälsar Volvia välkommen som ny samarbetspartner 

Publicerad 2022-01-19 / 12:53 av Charlotta.Nilsson in Kollegahjälpen

I över 20 år har kollegor stöttat och hjälp varandra runtom i landet i händelse av en allvarlig olycka, rån eller överfall genom nätverket Kollegahjälpen. Det är något unik för lastbilsförarkåren – ett stöd som de flesta branscher saknar än idag. För lastbilsförarna finns Kollegahjälpen alltid till hands för att stötta i nöd. Sedan årsskiftet stärks arbetet upp genom att försäkringsbolaget Volvia går in som ny samarbetspartners. 

- Det känns glädjande att få med ytterligare en nyckelspelare inom branschen, säger projektledarna Åsa Backman, Dick Sundberg och Göran Danielsson. Det mångåriga samarbetet med Volvo och Länsförsäkringar fungerar mycket bra och det känns roligt att välkomna Volvia till detta samarbete. Det öppnar upp möjligheterna för att utveckla Kollegahjälpen ytterligare och ger oss ökade resurser att ta hand om och stödja våra duktiga kollegahjälpare i sitt arbete som i slutänden gagnar dem som söker stöd via Kollegahjälpen.    

Stödet från kollegor och vänner är oerhört viktigt, inte minst i det första skedet efter att en olycka har inträffat. För många som varit med om en svår händelse är det ett stort steg att söka professionell hjälp för bearbetning. Kollegahjälparna kompletterar insatserna till detta arbete och är till stor hjälp för de drabbade. För många företag är Kollegahjälpen ett naturligt komplement i det systematiska arbetsmiljöarbetet om olyckan varit framme.   

Idag drivs Kollegahjälpen av TYA och Sveriges Åkeriföretag i samarbete med Volvo, Länsförsäkringar och Volvia.  Läs mer på www.kollegahjalpen.se