YKB delkurs 3 - Lagar och regler lärarledd online
YKB delkurs 3 - Lagar och regler lärarledd online

Kursdeltagaren uppdateras om de lagar och bestämmelser som gäller för arbetstider, kör- och vilotider i och utanför Sverige samt reglerna för yrkesmässig trafik och övriga villkor som gäller för godstransporter.
Denna kurs genomförs digitalt via Zoom. Tänk på att följa gällande regler om antal tillåtna digitala timmar. 

Tillgängliga orter
Kontakt
Vid frågor, kontakta oss: utbildning@akeri.se 010-510 54 00
Praktisk information
Välkommen till vår digitala YKB-utbildning som genomförs via Zoom.
Som deltagare behöver du en stabil internetuppkoppling, en webbkamera och mikrofon samt sitta på en ostörd plats vid en dator eller surfplatta.
Före kursstart kommer du att få en länk via mejl som du klickar på för att komma till kursen.
Det är du som deltagare som ansvarar för att din teknik fungerar. Använd denna testlänk för att testa din kamera och mikrofon i god tid innan kursen: www.zoom.us/test
Tänk på att koppla upp dig en stund innan start så att du ser att din kamera och mikrofon fungerar. Kursen startar kl 08.00 och då ska alla vara startklara.
Närvaro krävs under hela utbildningens 7 timmar.
Om dålig uppkoppling eller annat avbrott gör att man inte omedelbart kommer in i mötet igen, kan ej intyg lämnas på genomförd kurs.
Tänk på att följa gällande regler om antal tillåtna digitala timmar, annars finns det risk att din utbildning inte kan godkännas.
Kursen startar kl 8:00 och avslutas kl 16:30 (om ej annat anges).
Vid digital kurs ingår digitala Åkerihandboken.
Mer information
Varje delkurs omfattar 7 timmars undervisning. Fem delkurser ger dig 35 timmars fortbildning och ett yrkeskompetensbevis som är giltigt i fem år. Innan giltighetstiden löpt ut måste fortbildningen förnyas.
Tänk på att följa gällande regler om antal tillåtna digitala timmar. Vid frågor, kontakta oss.
Läs mer om lagkraven för YKB
Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Från den 10 september 2016 krävs att du har ett yrkeskompetensbevis för att få köra godstransporter med tung lastbil. Motsvarande krav gäller för persontransporter med buss sedan den 10 september 2015.
Om du saknar ett yrkeskompetensbevis måste du gå en fortbildning. Sveriges Åkeriföretag erbjuder YKB-fortbildning 35 timmar.

Särskild grundutbildning
De personer som tagit C-körkort efter den 10 september 2009 och avser att arbeta som förare av tung lastbil ska gå igenom en särskild grundutbildning för att få Yrkeskompetensbevis (YKB). Utbildningen ska omfatta minst 280 timmar för förare under 21 år och minst 140 timmar för förare över 21 år.

Boka utbildning

YKB delkurs 3 - Lagar och regler (digital 7 h)
2024-08-30 Start: 08:00
Lärarledd online
Pris: 1800 kr /Medlemspris: 1300 kr
Platser kvar
Läs merKursdeltagaren uppdateras om de lagar och bestämmelser som gäller för arbetstider, kör- och vilotider i och utanför Sverige samt reglerna för yrkesmässig trafik.