Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2023-11-24
Prognosen: Stabila elpriser i vinter

Elpriserna i vinter blir stabila, tack vare välfyllda vatten- och gasdepåer och mer kärnkraftsproduktion än ifjol. Systempriset väntas ligga på runt 85 öre per kWh från december till mars. Det visar elbolaget Bixias elprisprognos. 

2023-11-24
Svensk trafikforskare bland världens 100 främsta kvinnor

Professor Astrid Linder har utsetts till en av världens 100 mest inflytelserika och inspirerande kvinnor av brittiska BBC. Hon får utmärkelsen för sin forskning kring trafiksäkerhet och utvecklingen av världens första kvinnliga krockdocka i genomsnittlig storlek. Hon är enda svensk på årets lista.

2023-11-24
Rusta inviger eldriven 64-tonnare

Lågpriskedjan Rusta har tagit en ny eldriven lastbil i drift. Det 24 meter långa ekipaget, med en totalvikt på upp till 64 ton, ska köra mellan Rustas centrallager i Norrköping och varuhusen i Stockholm och Mälardalen.

2023-11-24
GLC Flytt skiftar till el och gas

Flytt- och logistikföretaget GLC Flytt, en del av Göteborgs Lastbilscentral (GLC), blir det första svenska flyttföretaget att introducera både el- och biogaslastbilar från Volvo. 31 oktober anlände de första nya fordonen.

2023-11-23
Försäljningen av ellastbilar under prognosen

Antalet ellastbilar blir allt fler på vägarna. Men i en artikel i tidningen Aktuell Hållbarhet flaggar Scania för att den starka ökningstakten nu bromsar in.

2023-11-20
TIP Group köper verkstäder för kylfordon

Den globala transport- och logistikaktören TIP Group uppger att man har förvärvat SM och BM Transportkylservice, två verkstadsföretag som utför service och reparationer av kyltransportfordon i Sverige.

2023-11-20
Einride öppnar första stora laddstationen

Einride öppnade i förra veckan sin första Einride Smartcharger Station i Rosersberg norr om Stockholm. Satsningen görs i samarbete med infrastrukturbolaget Polar Structure och är starten på en etablering av omfattande laddinfrastruktur för tunga transporter både i Sverige och internationellt. 

2023-11-17
Iveco presenterade uppgraderingar

Iveco har arbetat fram en lång rad uppdateringar som rör hela produktsortimentet och serviceutbudet. Nyheterna presenterades vid ett evenemang i Barcelona häromdagen.

2023-11-17
Åkeriapp tar plats i Volvos fordonsdatorer

Apputvecklaren Colix har tecknat ett samarbetsavtal med Volvo Lastvagnar som innebär att Colix appar för åkeri- och transportsektorn nu får ta plats i Volvos nya tjänst My Business Apps.

2023-11-17
Volvo utökar partnerskap med globalt byggmaterialbolag

CRH, ett av världens största företag inom byggmaterial, har tecknat en avsiktsförklaring med Volvokoncernen för att påskynda innovationer som leder till nettonollutsläpp för vägfordon och terrängutrustning inom byggbranschen.