Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på. tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-03-22
Sellers efterträder Lindelöw som vd för Malmö Flygfraktterminal

Efter 18 år som vd för Malmö Flygfraktterminal – MFT – har Lasse Lindelöw nu valt att gå i pension den 30 april i år. Styrelsen i bolaget har utsett MFT:s nuvarande Operations and Sales Manager, Michael Sellers, till Lasses efterträdare på vd-posten. 

2019-03-22
Södra avsätter 20 miljoner till hållbara fraktupphandlingar

För att klara omställningen av transportsektorn krävs både nya lösningar och en förändrad marknad. Som ett led i att nå målet om fossilfrihet 2030 satsar Södra nu 20 miljoner kronor dedikerade till de merkostnader som uppstår i att välja nya hållbara transportlösningar.

2019-03-22
Postnord Logistics Award till Servistik

För sjuttonde året i rad delar Postnord ut logistikpriset Postnord Logistics Award. Vinnare för utmärkelsen år 2018 är företaget Servistik med säte i Linköping. I år delades även ett specialpris ut till ECMO Centrum. Övriga nominerade finalister var Alfa Laval och Sportamore.

2019-03-22
Foria tecknar samarbetsavtal med Klaravik

Klaravik stärker sin position som ett försäljningsalternativ inom lastbilsbranschen. Nu undertecknar Foria, med sina 150 anslutna åkerier, samarbetsavtalet som ska innebära ännu fler tunga fordon på Klaraviks auktionsplattform.

2019-03-21
Skåne får ytterligare 14 trafikpoliser och 2 bilinspektörer

Region Syd inom polisen tillför nu resurser till regionens trafikgrupper som ansvarar för kontrollen av yrkestrafiken. Dessa grupper får också ett tydligare samordningsansvar för hela trafikverksamheten i respektive polisområde. Under året ska också en ny analys göras på hur trafikflödena ser ut i regionen.

2019-03-21
Altia väljer Bibab för dryckesdistribution

Nu är det klart att Spendrups dotterbolag Bibab har vunnit Altias tranportupphandling för dryckesdistribution. Eftersom Altia är en stor aktör inom vin-och spritprodukter med kända varumärken såsom Blossa, Chill-Out, Koskenkorva, Grönstedts och OP Andersson, är detta en viktig affär på en transportmarknad i snabb förändring. 

2019-03-21
DAF får servicepartner i Västerbotten

Nordic Truckcenters servicenätverk fortsätter att växa. I dagarna har man skrivit ett avtal med verkstadsföretaget Hossab i Lycksele, som blir den första TRP-partnern i Västerbotten. Avtalet innebär att Hossab från och med i maj utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla tunga transportfordon.
 

2019-03-20
Märsta Förenade utökar för Swerock

Peab-ägda Swerock fördjupar samarbetet med Märsta Förenade Åkeriföretag. Därmed skapar de båda företagen konkurrenskraftigare erbjudanden.

2019-03-19
Snöröjning i Stockholm granskas externt

Efter indikationer om att det ska ha förekommit fusk från entreprenörernas sida med snöröjningen och halkbekämpningen i Stockholm stad så har en ny extern revision tillsatts, där alla kontrakt inom snöröjning och halkbekämpning kommer att granskas. 

2019-03-19
Scania ökar både omsättning och resultat

Scania-koncernen redovisar en omsättning för 2018 på 137,1 miljarder kronor, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med 2017. Koncernen redovisar ett rörelseresultat för 2018 på 13,8 miljarder kronor, vilket är en ökning jämfört med 1,4 miljarder kronor jämfört med 2017.