Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på. tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-06-18
Näringslivet efterlyser ökat tempo för 74-ton/BK 4

Det är mycket angeläget att Trafikverket fokuserar på tempo och verkställande i satsningen om en utbyggnad av BK 4-vägnätet för 74-tons lastbilsekipage. Det tempo som för närvarande hålls är inte tillräckligt för att möta näringslivets behov. Därför krävs en påskyndad beslutsprocess och ett ökat engagemang från både Trafikverket och från kommuner för genomförande av insatserna. 

2019-06-18
Falkenklev Logistik levererar med elfordon och elcykel

Falkenklev Logistik har nu inlett ett test med paketdistribution för DHL Freight med en elcykel och en eldriven transportbil i Malmö city. Det nya konceptet ersätter två konventionella dieselfordon och innebär hållbar distribution. 

2019-06-13
Mathias Cederblad ny vd för Samgräv

Samgräv, ett helägt dotterbolag till Bellman Group, har utsett Mathias Cederblad till ny vd. Han kommer också att ingå i Bellman Groups koncernledning.
 

2019-06-13
Han blir ny vd för Bilprovningen

Styrelsen i Bilprovningen har beslutat om ett vd-skifte i Bilprovningen och utsett Andreas Myhrman till ny vd. 
 

2019-06-13
Mathias Kettelhoit tar plats i XR Logistiks styrelse

XR Logistik-koncernen är inne i en stark tillväxtfas och tar in ytterligare extern representation i styrelsen. Nu kliver Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, in som styrelseledamot. Med gedigen erfarenhet inom transport och logistik ska Kettelhoit bidra till koncernens fortsatta utveckling.

2019-06-13
Självkörande Volvo-fordon till DFDS i Göteborg

Volvo Lastvagnars elektriska, uppkopplade och självkörande fordon Vera ska ingå i en helhetslösning för att transportera varor från ett logistikcenter till en hamnterminal i Göteborg. Uppdraget är ett resultat av ett nytt samarbete mellan Volvo Lastvagnar och logistikföretaget DFDS.

2019-06-13
Lidl fraktar förarlöst på allmän väg

För några veckor sedan var det premiär för körning på allmän väg för Einrides förarlösa T-pod. Transporten skedde i samarbete med DB Schenker vid DB Schenkers logistikanläggning i Jönköping. På onsdagen, den 12 juni, testkörde Lidl för andra gången T-poden på allmän väg genom en provleverans av varor en kort sträcka på Grönlandsgatan i Kista utanför Lidls nya butik i Kista som öppnar på fredagen, den 14 juni.

2019-06-13
TYA presenterar branschnorm för lastsäkring

Sveriges nya regler för lastsäkring skapar oro i transportbranschen. Nu har TYA tagit fram en branschnorm som ska hjälpa förare att göra rätt – i praktiken.

2019-06-13
Scania-koncept för gods avfall och passagerare

I en stark manifestation av Scanias innovationskraft har bolaget tagit fram modulsystemet NXT – Scanias nya batterielektriska självkörande konceptfordon för städer som flexibelt kan växla form för olika stadstransporter och anpassas för att ta pendlare till och från jobbet på morgon och kväll, leverera varor under dagen och hämta sopor nattetid.

2019-06-12
David Måsegård till Börjes Logistik & Spedition

Börjes Logistik & Spedition har rekryterat David Måsegård till befattningen som affärsutvecklare för tredjepartslogistik. David är utbildad logistiker med 15 års erfarenhet av flöden i och mellan företag i olika operativa och strategiska roller.