Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-12-06
NTEX breddar verksamheten i Småland

Frakt- och logistikföretaget NTEX fortsätter att expandera inom affärsområdet Inrikes. I Gislaved utökas nu erbjudandet till inrikes distribution, för att möta efterfrågan hos kunderna i Småland.

2021-12-03
Lincargo blir del av Tempcon

Den 1 december blir Lincargo en del av Tempconkoncernen, då Tempcon Group tillträder som ny ägare efter att Lincargo tidigare varit ett helägt dotterbolag till Norrmejerier.

2021-12-03
Schenker lägger jätteorder på elektriska lastbilar

DB Schenker har aviserat att de kommit överens med Volta Trucks om ett nytt partnerskap som innebär en beställning på nästan 1 500 elektriska lastbilar. Det är den största ordern i sitt slag någonsin i Europa.

2021-12-03
Högre sjukfrånvaro i transportbranschen under pandemin

Under pandemin har sjukfrånvaron ökat i alla branscher på arbetsmarknaden, men störst är ökningen inom transportbranschen samt inom vård- och omsorg. Det visar en ny analys från Försäkringskassan.

2021-12-03
Ny vd på Gasum

Styrelsen för energibolaget Gasum har utsett Mika Wiljanen till ny vd för bolaget. Han börjar sin nya tjänst den 1 mars 2022.

2021-12-02
Förvaltningsrätten avslår överprövning av arbetsmarknadsutbildning

Arbetsförmedlingens stora upphandling av yrkesförarutbildning från i somras överklagades. Nu har förvaltningsrätten kommit med sitt beslut.

2021-12-02
Urstark framtidstro hos exportföretagen

De svenska exportföretagen räknar med fortsatt stark konjunktur och är mycket optimistiska inför framtiden, visar Svensk Exportkredits index över exportföretagens framtidstro i rapporten Exportkreditbarometern. 

2021-12-01
En vd blir två när Ernst Express rekryterar

I vår lämnar Roger Blom, vd på på Ernst Express, sin post efter 14 år. Nu är det klart att han får två efterträdare, med ansvar för varsitt bolag.

2021-12-01
BDX startar nytt järnvägsbolag

Logistik- och entreprenadkoncernen BDX har på senare år vuxit starkt inom järnvägsverksamheten. Nu tas nästa steg i utvecklingen genom bildandet av ett nytt dotterbolag, BDX Rail AB, som ska samla och tydliggöra koncernens kompetens inom järnväg.

2021-11-30
Pengarna räcker inte till bättre vägar

Trafikverket redovisade idag sitt förslag till nationell infrastrukturplan för perioden 2022−2033. Myndigheten konstaterar att tillståndet för det statliga vägnätet försämrats under lång tid och att det skulle behövts ännu mer medel för att vända utvecklingen.