Colix lägger till fler integrationer

Publicerad fre, 03/15/2024 - 10:29

Integration i stället för konkurrens, det är vad mjukvarubolaget Colix satsar på när man nu byggt upp ett nät av samarbeten med många av de största mjukvaruleverantörerna inom transportbranschen. Scania, Volvo, Michelin och Stoneridge är några av dessa.

Colix har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt för sin skräddarsydda applösning för transportbolag. Nu har bolaget alltså ingått samarbete med de största mjukvaruleverantörerna i transportbranschen för att kunna erbjuda kunderna en bättre helhetslösning. Scania, Volvo, Michelin och Stoneridge är några partner vars data nu går att integrera mot Colix appar.

– Vi har identifierat kundernas önskemål att deras Colix-appar ska bli ett nav för alla de digitala lösningar som förarna behöver hantera dagligen. Vi är därför glada att kunna presentera dessa nya samarbeten som placerar Colix mitt i transportsektorns ekosystem och som framför allt hjälper alla åkerier och transportbolag att effektivisera sin administration och underlätta förarnas arbetsdag ute på vägarna, säger Therese Lundstedt, vd på Colix.

I stället för att konkurrera och bygga samma funktionalitet så väljer Colix nu alltså att integrera Colix-apparna med de externa systemen. Bland tjänsterna och aktörerna som nu är integrationspartner med Colix finns Fordonskontroll, Michelin, Scania Fleet, Volvo Connect, Stoneridge Optac 3 och Trans PA.

Sedan tidigare finns möjligheten att integrera Colix-apparna med andra system såsom Idha Online, Minifinder och andra generella system, exempelvis ett flertal av de mest vanligt förekommande affärs- och lönesystemen samt Sharepoint, Bank-ID och Swish.


Om Colix åkeriapp
Hundratals åkerier och transportcentraler använder idag Colix åkeriapp. Appens upplägg och innehåll har tagits fram tillsammans med representanter från åkeri- och transportbranschen. Åkeriappen hjälper alla förare ute på vägarna som behöver ha kontoret med sig i fickan för att kunna sköta delar av sitt arbete och underlättar HR-administrationen för deras kollegor på kontoret.