Märsta Förenade utökar för Swerock

Publicerad ons, 03/20/2019 - 13:28

Peab-ägda Swerock fördjupar samarbetet med Märsta Förenade Åkeriföretag. Därmed skapar de båda företagen konkurrenskraftigare erbjudanden.

Swerock använder sedan flera år Märsta Förenade som en av sina transportleverantörer. ör Märsta Förenade ser man det utökade samarbetet som ännu ett konkret bevis på att kunderna uppskattar hur företaget arbetar. Det utökade samarbetet handlar om att Swerock nu har valt att integrera transporter från Märsta Förenade i sitt komplexa transportsystem. Det är något som ställer stora krav på Märsta Förenade som åkeriföretag.

Swerock.

Att Märsta Förenade har fått förtroendet handlar om att man kan erbjuda de lättviktsfordon som är lämpligast för ballasttransporter till Swerocks betongstationer och till företagets asfaltsverk i Västberga. Det handlar om mycket stora volymer som väger mycket.


Staffan Haglund, Märsta Förenade.

- För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, säger Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg- och anläggning i Märsta Förenade.


Swerock har en egen transportledning och egna fordon. Anledningen att anlita Märsta Förenade som en del i sitt transportsystem är att det ökar flexibilitet för Swerock som i slutändan får transporter till en lägre kostnad än om det skött detta helt själv.

- I deras verksamhet varierar transportbehoven mycket under året, säger Staffan Haglund. Under några vintermånader har de i stort sett inga transportbehov, om de då hanterat detta helt själv hade det inneburit fordon som står stilla och personal utan arbetsuppgifter. Medan vi som har flera andra kunder kan använda fordonen och sysselsätta personalen med andra transportuppdrag under de månaderna.


På Märsta Förenade ser man att det utökade samarbetet gör det möjligt att man som transportör kan bredda sitt utbud, genom att kunna skatta fler lättviktsbyggen.

- Varje utökat uppdrag gör dessutom att vi sprider våra risker, för ingen aktör som anlitar oss har samma transportbehov hela tiden, säger Staffan Haglund.

Ju fler saker på gång, desto större flexibilitet för transportören. Eftersom Märsta Förenade dessutom köper stora volymer grus, blir det kanske ytterligare något som de två aktörerna kan vidareutveckla tillsammans.

- Just nu är det här utökade samarbetet helt nytt, men vi ser stora möjligheter att hitta nya affärer tillsammans, säger Staffan Haglund.

Swerock är glada för att kunna vidareutveckla samarbetet med Märsta Förenade.

- Vi värdesätter deras flexibilitet och att de prioriterar att använda de miljömässigt bästa motoralternativen i samarbetet, säger Hans Orest, avdelningschef på Swerock Transport & Maskin. Miljön ligger högt på vår agenda.