Hogias transportområde får ny AO-chef

Publicerad tors, 01/16/2020 - 08:22

Mats Johansson blir ny affärsområdeschef för Hogias transportområde, Hogia Transport. Affärsområdet levererar integrerade helhetslösningar för färjetrafik, hamnterminaler, vägtransporter och kollektivtrafik till kunder över hela världen. Han tillträdde sitt nya uppdrag 1 januari 2020 och rapporterar till Hogias koncernchef, Bert-Inge Hogsved. 

Mats Johansson

- Vi har en unik situation när det gäller att erbjuda integrerade helhetslösningar inom transportbranschen, säger Hogia-gruppens koncernchef Bert-Inge Hogsved. Möjligheterna som kombinationen av vårt stora produkt- och tjänsteutbud skapar är till stor nytta för våra kunder. Jag är glad över att Mats Johansson tar helhetsansvaret för vårt transportområde. Han har en bred bakgrund inom kollektivtrafiken och ett brinnande intresse för transportbranschens utveckling. Därför är han helt rätt person att leda Hogia Transport vidare på den intensiva utvecklingsresa som hela affärsområdet befinner sig i.

Mats Johansson kommer närmast från en position som ansvarig för Hogias satsning på persontransport, som är en internationell verksamhet med kunder över hela världen.


- Att från och med nu leda hela Hogias transportområde är ett otroligt spännande uppdrag, säger Mats Johansson. Övergripande är en av de största utmaningarna att transporter står för en stor del av samhällets miljö- och klimatutmaningar samtidigt som det är en motor för ekonomisk utveckling. Det är det som vi och våra kunder jobbar med. Vårt bidrag är att i en ännu större omfattning koppla samma de olika lösningarna för att få maximal affärs- och samhällsnytta och skapa ett smartare samhälle.