En vd blir två när Ernst Express rekryterar

Publicerad ons, 12/01/2021 - 14:52

I vår lämnar Roger Blom, vd på på Ernst Express, sin post efter 14 år. Nu är det klart att han får två efterträdare, med ansvar för varsitt bolag.

Det var i oktober som Roger Blom, vd för Ernsts Express, meddelade att han efter 14 år på posten lämnar sin befattning under våren 2022. Nu är rekryteringsprocessen klar och resultatet är att två nya verkställande direktörer tar över arbetet. Som vd för Ernsts Express AB har Lars Evertsson utsetts och Johan Eriksson blir vd för Steingruber Transport AB.

Bakgrunden till att två personer rekryterats är enligt Ernsts Express att bolagen haft en stark tillväxt och arbetar mycket med utvecklingen av hållbara transporter och ett ökat fokus på förarmiljön.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit Lars Evertsson och Johan Eriksson till oss. De har båda bred erfarenhet från branschen och ett gediget intresse för såväl Ernsts Express-bolagen som hållbara transporter och det starka entreprenörsfokuset vi har inom Ernsts Express, säger Christer Steingruber, styrelseordförande i Ernsts Express AB.

Lars Evertsson tillträder sin befattning den 1 mars 2022 och Johan Eriksson den 1 januari 2022.

– Vi är mycket hedrade över att få detta uppdrag och ser med stor tillförsikt och spänning fram emot att utveckla Ernsts Express-bolagen vidare tillsammans med alla duktiga och engagerade medarbetare, säger Lars Evertsson och Johan Eriksson i en gemensam kommentar.