Altia väljer Bibab för dryckesdistribution

Publicerad tors, 03/21/2019 - 08:55

Nu är det klart att Spendrups dotterbolag Bibab har vunnit Altias tranportupphandling för dryckesdistribution. Eftersom Altia är en stor aktör inom vin-och spritprodukter med kända varumärken såsom Blossa, Chill-Out, Koskenkorva, Grönstedts och OP Andersson, är detta en viktig affär på en transportmarknad i snabb förändring. 

Bibab.

Det nya samarbetet startade den 4 mars och Spendrups har tillsammans med Altia haft en bra start där leveranserna fungerat utmärkt. Samdistribution för med sig fördelar inom hållbarhet, till exempel ökad fyllnadsgrad på de gemensamma transporterna vilket kommer leda till en reducering av koldioxidutsläppen.

Spendrups framhåller att transportsamarbeten blir mer och mer vanligt när företag vill effektivisera och skapa kostnadseffektiva transportlösningar. Spendrups har valt att behålla sin transportavdelning och tar in externa kunder för att på så sätt öka volymerna och kunna upprätthålla en kostnadseffektiv distribution.

En egen distributionslösning ger bolaget möjligheten att bättre kunna styra leveranser och erbjudande till restaurangmarknaden. Det ger enligt Spendrups också en större flexibilitet och relationen mellan chaufförer och kunder är viktig för företagets affär.

Sedan den 4 mars i år distribuerar Spendrups, genom dotterbolaget Bibab  Altias produkter till systembolag, grossister, dagligvaruhandel och restauranger över hela Sverige.


Jens Boström, Bibab.

- Avtalet innebär hållbarhetsvinster för både Altia och oss och kommer att förbättra vår redan höga servicenivå ytterligare, säger Jens Boström, vd i Bibab och transportchef i Spendrups.

Casper Jakobsen, chef för transportupphandlingar inom Atria Group, ser fram emot ett samarbete med Bibab. 

- Vi har höga förväntningar på Spendrups transportverksamhet, både avseende servicenivå och leveransprecision säger han. 

Atrias transport- och distributionschef Håkan Björklund, konstaterar att Spendrups bedriver ett välutvecklat miljöarbete.

- Det stöder vårt starka hållbarhetsprogram, säger han.