Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

NäTVERK - KOLLEGAHJäLPEN

Kollegahjälpen

KOLLEGAHJÄLPEN

Kollegahjälpen är ett nätverk av åkeriföretagare och förare som hjälper lastbilsförare som har varit inblandade i en trafikolycka eller utsatta för ett rån, att bearbeta sina upplevelser. Kollegahjälpen drivs av Sveriges Åkeriföretag och organisationen TYA i samarbete med Volvo, Scania och Länsförsäkringar.

 

Deltagarna i nätverket, en Kollegahjälpare, har genomgått en särskild utbildning för att förstå chockreaktioner och lära sig samtalstekniker som årligen uppdateras. De vet vad det innebär att arbeta på vägen, världens farligaste arbetsplats, och många av dem har egna erfarenheter av trafikolyckor eller av rån och överfall.

 

 

Om olyckan är framme – så här får du hjälp

Om en lastbilsförare råkat ut för en trafikolycka, ett rån eller överfall kan föraren antingen själv eller via anhörig, arbetskamrat eller arbetsgivare ringa SOS Alarm på telefon 020-59 60 00. SOS Alarm kontaktar då den Kollegahjälpare som finns närmast. Därefter kommer Kollegahjälparen och lastbilsföraren överens om formen för vidare stöd.

 

Kollegahjälparens uppgift är att vara medmänniska och ha förmågan att lyssna. Föraren ska kunna tala med Kollegahjälparen som han eller hon talar med sina egna vänner och bekanta.

 

Behöver du eller en anställd hjälp? Ring Kollegahjälpen direkt på 020-59 60 00. 

 

Du kan även kontakta Kollegahjälpen för händelser som inträffat längre tillbaka. Det är aldrig för sent att få hjälp.

 

Bli medlem