Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

MEDLEMSSERVICE - JURIDIK

Juridik

JURIDIK

Som medlem i Sveriges Åkeriföretag får du kortare rådgivning över juridiska frågor per telefon eller mail som rör din branschtypiska verksamhet, bland annat vad gäller avtals- och köprätt, transporträtt, företagsjuridik, försäkrings- och skadeståndsrätt.

 

En enhet. Ett uppdrag. Ett telefonnummer

Våra jurister är specialiserade på åkerinäringen och vi jobbar tillsammans för att kunna hjälpa dig så fort och så bra vi kan. Som medlem kan du ringa oss och få vägledning per telefon i olika juridiska frågor. Telefonrådgivningen kostar inget extra. Den ingår i medlemskapet.

 

Frågor av enklare natur innebär att rådgivnings- och utredningstiden inte överstiger trettio minuter. SÅ Juridik lämnar inte rådgivning om det förutsätter granskning av avtalshandlingar, köpeavtal, skrivelser m.m. då dessa kräver rådgivnings- och utredningstid som överstiger trettio minuter. Om du har ett ärende som kräver genomläsning av handlingar och förberedelser från juristen, vänligen se möjligheten att anlita en jurist som ombud.

 

ring oss på 010 – 51 00 300 eller kontakta oss via formuläret nedan

 

Ställ en fråga till SÅ Juridik.

 

Anlita jurist som ombud

Om du behöver mer omfattande hjälp än vad SÅ Juridik Direkt kan erbjuda kan du anlita en av våra jurister för uppdraget till ett mycket förmånligt pris.

 

Obs att Sveriges Åkeriföretag företräder inte medlem i tvist mot annan medlem. Som medlem i SÅ ska man inte behöva oroa sig för att ens egna jurister ska driva en tvist mot en. Den jurist som någon anlitar förväntas också alltid vara opartisk och fullt ut bevaka ens intressen. Den som anlitar oss ska kunna lita på att vi gör vårt yttersta och ska inte kunna ifrågasätta om vi har varit opartiska. SÅ företräder därför inte medlem i tvist mot annan medlem, men vi hjälper däremot gärna till att hitta ett lämpligt ombud om en jävssituation uppstår.

 

Exempel på konkreta ärenden är granskning av avtal, försäkringsfrågor rörande vållande samt sak- och personskador, reklamationer av köp och reparationer med mera. Alla våra jurister har specialistkompetens och lång erfarenhet.

 

Utbildningar

I samverkan med SÅ Utbildning genomför vi också utbildningar inom till exempel lagstiftning för kör- och vilotider samt transport-, avtals- och köprätt.

 

Till dig som redan är medlem eller funderar på att bli

  • Du får tillgång till kortare telefonrådgivning över juridiska frågeställningar av jurister specialiserade på åkerirelaterad lagstiftning.
  • Till ett mycket förmånligt pris kan du anlita vår juridiska expertis som ombud i tvister och förvaltningsärenden (till exempel kör- och vilotider) och som försvarare vid domstol.
  • Vi är din röst gentemot lagstiftare och politiker när dåliga förslag till ny lagstiftning läggs fram. 

 

Till vänster i menyn hittar du vad som ingår inom vårt juridikområde.

Som inloggad medlem kommer du åt all information.

 

 

 

Bli medlem