Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

WEBBINAR OM REKRYTERING

Webbinar om rekrytering

[2018-04-26 14:18 av tove.winiger]

 

 

Att det är svårt att rekrytera personal är ingen nyhet för de flesta av våra medlemsföretag. Personabristen är påtaglig, och under de kommande tio åren beräknas 50 000 förare behövas. Samtidigt är branschen en där få kvinnor arbetar. Nu arrangerar Arbetsförmedlingen och Sveriges Åkeriföretag ett webbinar för att lyfta fram att åkerinäringen erbjuder bra och trygga anställningar för alla. 

 

Åkerier lägger ner rutter och verksamheten går på högvarv. Läget är ansträngt, och föraryrket ett av de vanligaste bland män i Sverige. Till webbinaret bjuds kvinnor med rätt förarbehörigheter, samt de i närliggande branscher som överväger att genomgå Arbetsförmedlingens utbildning. Tanken är att få upp ögonen för åkerinäringen som ett yrkesval för de som kanske inte riktigt tänkt på det förut. När webbinariet är klart kan de som skulle vara intresserade av att komma ut och testa på livet som lastbilsförare anmäla sig till att göra ett studiebesök. 

 

Ellinor Wassberg som är programledare för webbinaret säger att Arbetsförmedlingen är glada att kunna erbjuda ett webbinar som lyfter yrken och myter inom åkerinäringen. Arbetsförmedlingen erbjuder mängder av webbinarier där utvalda målgrupper väljs ut för att delta, men det här är första gången som ett webbinar riktas mot en specifik bransch. 

 

I panelen deltar Camilla Lindgren, åkeriägare Cali AB; Rabia Jansson, nyutbildad lastbilsförare; samt Micaela Roslund, expert på Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

 

NÄR: Fredag 27 april kl. 10:00 till 10:45.

Webbinariet livesänds via denna länk. När du ser att sändningen börjar kan du klicka på "Watch on broadcastpage" för att komma till direktlänken för just den här sändningen.

 

 

 

Vad är ett webbinar?

Ett webbinar är en föreläsning eller seminarium som sänds i realtid över internet. 

 

 

 

Bli medlem