Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

VI SES VäL På ELMIA LASTBIL?

Vi ses väl på Elmia Lastbil?

[2018-06-18 09:50 av Charlotta Nilsson]

Omslagsbild Elmia Lastbil

 

Onsdag den 22 augusti öppnar Sveriges största branschmässa för åkerinäringen, Elmia Lastbil. Över 400 utställare finns på plats. Vi på Sveriges Åkeriföretag är en otroligt stolt arrangör, och tillsammans med våra medarrangörer Elmia och Trailer har vi gjort allt för att du ska få ta del av både de mest aktuella nyheterna men även en bredd av allt som branschen erbjuder.

 

Infrastrukturminister Tomas Eneroth, inviger mässan. Ett av mässans fokusområden är en tydlig godsstrategi för att säkra framtidens stora och ständigt växande behov. Vi ser med stor entusiasm fram emot att ta del de nyheter och innovationer som mässan erbjuder.

 

Sveriges Åkeriföretag hittar ni som vanligt mitt i mässhall D, monterplats D03:40 där våra medarbetare finns på plats för dig. Kom och diskutera näringen, ge oss input och dina åsikter och ta del av de senaste branschnyheterna.

 

Mässan erbjuder även ett otroligt intressant programutbud, både debatt- och diskussioner och även fördjupande seminarier. Vi har bjudit in representanter från riksdagspartierna som vi kommer att grilla och känna på pulsen inför valet. Dessa transportpolitiska debatter genomförs på stora scenen i hall D, precis bredvid vår monter. Annars vill ni inte missa seminarier som: Fair Transport 2.0 – Från ställningstagande till åtagande, Arbetsmiljö och upphandlingskrav, Fossilfria godstransporter på väg, Åkerientreprenörernas väg till framgång, rekrytering - vad kan vi som företag göra bättre, kontroll av kör- och vilotider – hur når vi bäst effekt. Detta och mycket mer erbjuds under mässdagarna. Läs mer i programmet. 

Liksom förra mässan finns våra medarbetare även i vår rastplatsmonter, lokaliserad på mässgatan. Här kan du kan komma in och vila upp dig. När du ändå tar en paus uppmanar vi dig att ladda hem appen Live Trafik. Genom att markera platser i appen längs vägarna, där du anser att det behövs en rastplats, hjälper du oss i vårt påverkansarbete med att få till fler rastplatser. Läs mer om undersökningen här.

I samband med Elmia Lastbil avgörs också den 39:e upplagan av Nordic Trophy. På torsdagen genomförs skoltävlingar där intresset att delta varit stort och på lördagen avgörs SM i manöver- och krankörning. Missa inte heller de historiska lastbilarna som visas upp i en helt egen hall, veteranlastbilshallen, Hall C.

 

Vi ses!

Bli medlem