Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

RENHåLLNINGEN FIRAR 50 åR DEN 24 NOVEMBER

Renhållningen firar 50 år den 24 november

[2017-11-23 15:22 av synnove.adell]

Omsättningen för transportörer inom miljösektorn har vuxit mer än tre gånger snabbare än för medianåkeriet. I år firar renhållarna 50 år av både konferenser och organisationsverksamhet, genom den årliga renhållarträffen i Stockholm.


– Det här är helt klart en framtidsbransch, säger Ingemar Resare, ansvarig för renhållningsnätverket hos Sveriges Åkeriföretag.

 

Renhållningen är en del av åkerinäringen som mår bra. Det framgår av den nyckeltalsundersökning Sveriges Åkeriföretag som branschorganisation genomför varje år. 

 

Utvecklingen har varit enorm inom renhållningssektorn sedan slutet av 1960-talet. Idag utvecklas fordon för att köra fossilfritt och förarlöst och olika nya tekniska lösningar för effektiva transporter har närmast exploderat.


– Lönsamheten är bäst i klassen sedan 1997 i jämförelsen mellan olika segment i åkerinäringen, säger Ingemar Resare och tilllägger att medlemmarna investerar i klimatsmarta fordon och anläggningar för att minska miljöpåverkan i möjligaste mån, vilket är mycket positivt. 

 

Hanteringen av avfall utvecklas

Också övriga samhället samt enskilda företag lägger mycket tid och resurser på att utveckla anläggningarna för att omhänderta avfallet som samlas in och för att skapa nya värden i form av värmeåtervinning, rötning, materialåtervinning och annat som skapar en cirkulär ekonomi.

 

De 50 åren av framgångsrikt miljö- och renhållningsarbete kommer att firas med en konferens på Näringslivets hus i Stockholm den 24 november med bland annat framtidsspaningar, debatter och information om aktuell forskning. Därefter blir det fest på Grand hotell. 

Läs den senaste nyckeltalsundersökningen här 

Mer information om renhållarträffen får du här 

Bli medlem