Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

ÖVERLäMNING AV åKERINäRINGENS FäRDPLAN FöR FOSSILFRI KONKURRENSKRAFT TILL REGERINGEN

Överlämning av åkerinäringens färdplan för fossilfri konkurrenskraft till regeringen

[2018-04-24 13:41 av Charlotta Nilsson]

 

Sveriges Åkeriföretag har, liksom 8 andra branscher, arbetat med att ta fram en färdplan där vi beskriver vår väg för att nå fossilfrihet samtidigt som vi stärker vår konkurrenskraft. Framtagandet har skett i samarbete med Fossilfritt Sverige där samtliga 9 färdplaner bildar ett Sverigepussel mellan transportslagen. Åkerinäringens färdplan är ännu inte redo för publicering, men de viktiga dragen där utmaningar och möjligheter identifieras presenteras nu i en sammanfattningsrapport.

 

Imorgon, onsdag 25 april, kommer Rickard Gegö, vd, och Tove Winiger, politisk ansvarig att lämna över rapporten till statsminister Stefan Löfven och minister för klimat och internationellt utvecklingsarbete Isabella Lövin. Överlämnandet sker på Rosenbads konferenscenter tillsammans med de andra branscherna.

 

Läs vårt pressmeddelande

 

Den 12 april fick vi möjlighet att presentera delar av vår färdplan över åkerinäringens väg till fossilfrihet för Trafikutskottet. Färdplanen fokuserar på vilka förutsättningar som krävs för att stärka svensk åkerinärings konkurrenskraft och samtidigt bidra till klimatpolitiken.

Se inspelningen från Trafikutskottet, vår färdplan presenteras 1:28:00

 

Bli medlem