Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

MEDLEMSMöTE MED KöR- OCH VILOTIDER I FOKUS På ELISEFARM

Medlemsmöte med kör- och vilotider i fokus på Elisefarm

[2017-12-14 15:07 av liane.ask]

I en trevlig miljö och med över 60 talet engagerade deltagare träffades medlemsföretag på Elisefarm utanför Hörby för att delta i medlemsmöte med tema kör- och vilotider.

Kvällen började med förtäring och kort efter det så hälsade regionchef Liane Ask välkommen och presenterade dagordningen.

Liane Ask och Peter Svensson presenterade därefter branschinformation och hur Sveriges Åkeriföretag jobbar för medlemmarna med bland annat påverkansarbete, hållbarhet och företagsutveckling.

Nästa presentatör var Marcus Hjort från Cirkle K som presenterade hur reduktionsplikten kommer att påverka åkeriföretag. Marcus presenterade även inblandade och fossilfria drivmedel och alla fick delta i en digital undersökning om vilket man trodde framtidens bränsle ska bli.

Sedan var det dags att hälsa välkommen Thomas Morell som var dagens huvudtalare på temaämnet kör- och vilotider. Thomas jobbar som sakkunnig expert yrkestrafik hos Sveriges Åkeriföretag och har en lång erfarenhet av kontroller och regelverk. Han arbetar inom gruppen SÅ Analys tillsammans med flera kollegor som analyserar, dokumenterar och utbildar åkeriföretag inom just kör- och vilotider. SÅ Analys är en paketerad abonnemangstjänst hos Sveriges Åkeriföretag som tar sin utgångspunkt i Transportstyrelsens företagskontroller och kravet på företagens egenkontroller.

Många av deltagarna fick flera aha upplevelser när Thomas gjorde sin presentation på ett intressant sätt och det blev många frågor under tiden som Thomas svarade på. Det blev också en del diskussioner i pauserna kring ämnet och många uppskattade Thomas och Sveriges Åkeriföretags goda råd.

 

Bli medlem