Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

LASTBILS KARTELLEN

Lastbils kartellen

[2017-08-21 14:03 av Joachim.Wiberg]

Det är i grevens tid att anmäla sig för att ställa återbetalningskrav med anledning av lastbilskartellen.

Detta är vår sista påminnelse - men du som köpt eller leasat lastbil mellan 1997 och 2011 kan ha rätt till ersättning.

30 sep. är sista dagen för att anmäla dina fordon 

 

Spana in här:https://www.truckcartel.fr/sv/

 

 

BAKGRUND:

Sveriges Åkeriföretag har i dagarna skickat ut ett brev till samtliga medlemmar, och informerat att våra medlemmar rekommenderas kontakta den internationella advokatfirman Hausfeld & Co till att utreda om åkerier har betalat för mycket för sina nya köpta eller leasade lastbilar över 6 tons totalvikt under åren 1997-2011.

 

Med anledning av EU-kommissionens rekordstora viten för de europeiska lastbilstillverkarna, som det stått om i svensk press, har Sveriges Åkeriföretag, SÅ, undersökt olika möjligheter att bistå medlemmarna. Det är viktigt att svenska åkerier agerar snarast, för att öka möjligheten till eventuell kompensation/ersättning.

 

För mer information, gå in på den särskilt framtagna hemsidanför svenska åkerier. Där kan du, på svenska, läsa mer om kartellen och de möjligheter som finns att ställa återbetalningskrav och hur det går till.

 

EU-kommissionens pressmeddelande om ärendet och rekordbötesbeloppet är själva grunden till att skälig återbetalning till åkerierna bedöms vara fullt realistisk. 

FAKTA OM HAUSFELD & CO

Hausfeld är en internationell advokatfirma med kontor i London, Bryssel och Berlin förutom i USA. Byrån har ett mycket gott rykte som en av Europas främsta på att driva kompensation-och skadeståndsärenden vid olagliga kartellbildningar.

 

 

Med vänlig hälsning

 

Rickard Gegö

vd

Bli medlem