Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

INFORMATION FRåN TRAFIKVERKET

Information från Trafikverket

[2017-06-20 13:57 av Monica]

I mitten av augusti (vecka 32) börjar Trafikverket med ett underhållsarbete på E4:an vid Uppsala. Vägen är sliten och nuvarande betongmaterial kommer att bytas ut mot asfalt. Syftet är att förbättra säkerheten och framfarten på vägen.

 

Detta kommer att innebära trafikstörningar med en förlängd restid för er som trafikerar sträckan. Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är 10 veckor (vecka 32–42).  

 

Ungefärlig tidplan:

  • Första veckan (vecka 32?) kommer trafikplats 189 att vara stängd för påfartstrafik i södergående riktning (från och med måndag morgon klockan 09.00 tom fredag eftermiddag klockan 14.00).
  • Preliminärt kommer sedan trafikplats 188 vara stängd för avfart för trafik som kommer från norr och stängd för påfart för trafik som ska söderut under vecka 37 med tidsintervall som ovan.
  • Trafikplats 187 kommer också att påverkas på samma sätt men där har vi inte kommit fram till när i tid ännu. Mer troligt att den blir stängd under en längre period, vecka 38-41 men där finns alternativ på närmare håll.
  • Körfälten i södergående riktning stängs av och leds om i det ena av norrgående körfälten,  dvs ett körfält tillgängligt i varje riktning under perioden vecka 32–42

Tänk alltså på att planera er körning och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden.

 

 

 

Bli medlem