Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

GLöM INTE ATT ANMäLA VERKLIG HUVUDMAN TILL BOLAGSVERKET FöR ATT UNDVIKA BöTER

Glöm inte att anmäla verklig huvudman till bolagsverket för att undvika böter

[2018-01-03 09:05 av Monica]

Europaparlamentet antog under år 2015 en nytt penningmedelsdirektiv. Enligt direktivet ska alla EU-länder ha ett register över verkliga huvudmän, och syftet är att det ska bli enklare att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Från och med den 1 september 2017 gäller därför en särskild anmälningsskyldighet där företag ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket. Anmälan ska vara gjord senast den 1 februari 2018.

 

Med verklig huvudman menas de personer som ytterst äger eller kontrollerar ett företag eller en förening. Du anmäler verklig huvudman på Bolagsverkets webbplats. Observera att det är endast om ditt företag får dispens som du kan lämna uppgifterna på papper.

 

Ca 800 000 företag i Sverige berörs, och de som måste anmäla verklighuvudman är bland annat aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag. De som inte behöver anmäla verklig huvudman är bland annat enskild näringsverksamhet och enkla bolag. Läs mer på Bolagsverkets hemsida om verklig huvudman och vad som gäller just ditt företag, http://www.bolagsverket.se/om/oss/fler/verklig-huvudman

Bli medlem